Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hansfilipelo

hansfilipelo

Medlem
  • Plats Linköping
  • Sysselsättning Student/Systemadministratör
  • Registrerad 2004-12-06
  • Senast aktiv 2020-08-22
  • Antal inlägg 1539

Foruminlägg

De senaste inläggen hansfilipelo har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Borttaget:

Kan du officiellt installera OSX i KVM?
Det är iaf min anledning.

Jo om man är beroende av OS X-gäster är såklart ESXi mer smidigt. Jag kör 100% Linux server side och har inte riktigt det problemet. Valid point

Senast redigerat 2018-07-23 10:44

Har tidigare kört ESXi, och kör fortfarande ESXi i produktion, men kör numera Debian+KVM+LibVirt hemma. Jag förstår faktiskt inte varför ESXi är så stort när KVM är så bra som det är. I mitt tycke är KVM bättre än ESXi, framförallt om man inte har vCenter-licens.

Vid tillfälle kommer jag på jobbet gå till KVM istället för ESXi.

Ursprungligen av Redaktionen:

Sonos Boost är uppföljaren till Sonos Bridge, och utlovar upp till 50 procent bättre räckvidd och mindre känslighet för störningar.

Läs hela artikeln här

Boost är inte en direkt ersättare till Bridge utan en ny produktklass. Bridge är idag förlegad och onödig för de flesta konfigurationer. Alla uppsättningar förutom Play Bar + 2 bakre högtalare klarar sig utan en Bridge och använder istället ditt eget WiFi.

Boost förlänger räckvidden för dina Sonos där ditt WiFi inte räcker till. I mitt tycke är det idag bättre att bygga ut sitt WiFi istället för att köpa Boost då detta är en mer flexibel lösning.

Senast redigerat 2014-10-16 12:09
Ursprungligen av spaceas:

Min gamla mbp 2009 med nvidiagrafik fungerar bra med office akype mm, vår gamla air surrar fläktarna på en hel del, så varför inte en mbp 13" ?

MacBook Air av första generationen (före Late 2010) hade stora problem att kyla CPU tillräckligt och throttlade kraftigt. En vän hade en sådan och vi fördubblade CPU-prestandan genom att sänka spänningen till chippet så det kunde bibehålla höga frekvenser längre, samt gick tystare.

MacBook Air Late 2010-2011 throttlar inte men där går fläktarna ganska lätt igång.

MacBook Air som är släppta 2012 eller senare (Intel Ivy Bridge och framåt) är överlag väldigt svala. Detta som ett led i att Intel kraftigt minskade strömläckaget för sina chip i o m FinFET-tekniken hos deras tillverkningsprocess för 22nm och framåt. En modern MBA är absolut inte högljudd.

Med Intel Broadwell kommer det säkerligen även en fläktlös version (med motsvarande prestandanivå som dagens MBA).

Ursprungligen av AnandTech:

Needless to say, the Core M 5Y70 is the fastest tablet that we have test results for. The Surface Pro line has 15W TDP parts, while Core M operates in a 4.5W TDP. However, for this reference design Intel is leveraging the large amount of surface area to drive a 6W TDP. Despite this, it seems that it manages to equal or better the Surface Pro line in performance. Intel also emphasized that only an aluminum back cover would be needed to dissipate the heat to keep costs down.

Källa: http://www.anandtech.com/show/8515/quick-look...

Senast redigerat 2014-10-14 13:21
Ursprungligen av kenjon:

Kan du utveckla det? Sämre än vanliga hårddiskar, eller menar du sämre än SSD? På vilket sätt är de dåliga?

Hybriddiskarna har idag alldeles för lite NAND-minne (=för få kretsar och för lite cache för att få med relevant data) och för långsamma kontrollers (ofta ngt från jmicron). Ett direkt krav för att en SSD ska vara snabb är att den kan parallellisera sina uppgifter till flera NAND-kretsar.

Det är ett bra mycket större hopp mellan en hybriddisk och en SSD en mellan en hårddisk och en hybriddisk (knappt märkbar skillnad).

SSD-marknaden är så prispressad att en hybriddisk aldrig kommer kunna vara konkurrenskraftigt prissatt samtidigt som den presterar bra. Detta då en hybriddisk kräver 2 st kontrollerkort (en för disk+en för NAND), utöver diskplattor och en viss mängd NAND.

Senast redigerat 2014-10-06 15:46
Ursprungligen av Matsaki:

Hur bra är hybriderna?

Tyvärr väldigt dåliga.

Ursprungligen av IngoX:

Även Yosemite-betan funkar bra.

Det är inget jag eller någon annan jag vet som testat betan upplevt (kör den som "daily driver" på min MBPr). Den är absolut inte färdig än (öven om de släppt GM).

Ursprungligen av Talla:

Hej igen. Pratade med en datakille på affärn igår om min nya Nas. Då jag enbart har tänkt att starta med tre av fyra diskar monterade så sa trodde han att det är bäst ur prestandasynpunkt att sätta i fyra diskar på en gång.
Jag har tänkt köra Radid 5.
Vad tror ni om det? Blir det någon skillnad på prestandan om man utökar antalet diskar när behovet kräver det?
Mvh Johan

Kommer gå bra med tre diskar såvida du inte har speciella behov (och då kanske du bör kika på SSD-caching - vilket ger mycket bättre resultat).

En RAID5 är dålig på slumpmässiga skrivningar (skrivningar av små filer) och då spelar ingen roll hur många diskar man har. Enda sättet att komma runt det problemet är att använda SSD-write cache för RAID-uppsättningen.

Tror ärligt talat att "datakillen på affärn" inte har särskilt stor kunskap om disksystem om han säger så.

Ursprungligen av Talla:

Tack, ska googla på det.

Antar att du har ganska få klienter i ditt nät?

För att faktiskt få ut högre prestanda mot en eller ett fåtal klienter behöver switchen stöda Link Aggregation Control Protocol (LACP), vilket den antagligen inte gör. Rekommenderar att du kör med en nätverksport. Du kommer inte märka någon skillnad mot att "teama" dem.

Ursprungligen av Laseranders:

... men efter 10-20 minuter återgår de till att bli superdegiga.

Kan vara problem med kylningen. När chipen blir varma sänker de sin frekvens. Testa att rengöra datorn internt och se så alla fläktar kan rotera som de ska.

Ursprungligen av Json_81:

Synd att det inte passade på att sätta in geforce 860m istället.
Kanske nästa generation när nvidia fått ut sina maxwell kretsar fullt ut.

Det här ställde mig också. Trodde ryktena om MBPr-refreshen var en lögn eftersom Apple historiskt sett alltid valt kretsar med bäst perf/watt.

Ursprungligen av Kalle W:

Både nettop och iftop (via Macports) är intressanta verktyg, men de agerar bara i realtid (vad jag kan förstå). Vilket innebär att jag måste sitta och titta på dem hela tiden och förhoppningsvis se när trafik kommer. Inte riktigt görbart i praktiken.

Hur kan man trigga lsof över ssh när brandväggen blockerar? (Har dålig erfarenhet här inser jag…)

Vet inte vad du kör för brandvägg men om du kan trigga event på blockering kan du sedan från brandväggen köra:

touch filnamn.txt
ssh user@osxserver "lsof -i :25" >> filnamn.txt
Ursprungligen av Marcus K:

Det beror på vilken komponent paketet ligger under. I Debian ligger wordpress under main och får säkerhesuppdateringar. Ubuntu har däremot placerat det under universe som normalt inte underhålls alls. Ubuntu supportar bara en handfull paket jämfört med Debian och ingen av dem supportar alla paket som de har i sina arkiv.

Visste inte att Wordpress låg i universe i Ubuntu. Kör själv Debian.

Nej de supportar inte alla paket - men de supportar alla paket i main. Mitt argument är alltså fortfarande hållbart. Varför patcha manuellt när man kan anmäla sig till en epostlista och:

  1. Ta en kaffe och gör något annat.

  2. Få ett mail som säger "lucka i det här programmet".

  3. Ta en kaffe och gör något annat.

  4. Få ett mail från servern med uppgraderingslogg.

  5. Ta en kaffe och gör något annat.

Ursprungligen av irrelogical:

Whoa, att hålla Wordpress uppdaterat via operativsystemets pakethanterare är nog inte en så bra idé. Senaste versionen är 3.9.1, och t ex Ubuntu 14.04 skickar med 3.8.2. Det händer väldigt mycket på kort tid, och pakethanterare brukar inte lira bra ihop med flera installationer, speciella uppgraderingsrutiner pga plugins, etc.

Versionen är 3.8.2 men den underhålls med säkerhetsuppdateringar. Det gäller alla paket i Debians och Ubuntus officiella repos.

Ursprungligen av Kalle W:

Problemet med lsof är att det måste exekveras i den millisekund som trafiken sker.

Jag skulle vilja göra det den gör men logga det till en fil så fort något sker på porten. Är det möjligt utan att få en loop som äter upp all processor?

Ja, det finns en anledning till att jag kör OSX Server. WP-installationerna patchar jag nu via ett eget skript plus att jag kör Wordfence på dem som extra kontroll. Så allt är nog så säkert som det kan vara på just den fronten.

Kan du inte trigga lsof över ssh när brandväggen blockerar enligt aktuell regel? Det enda jag kan komma på där om du inte ska köra lsof konstant.

Vad för anledning?