Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon12680

anon12680

Medlem
  • Registrerad 2005-03-20
  • Senast aktiv 2016-12-25
  • Antal inlägg 3820

Foruminlägg

De senaste inläggen anon12680 har skrivit i forumet.

Pixel C beställd. Lite lång leveranstid när den ska skeppas till en vän i USA, packas upp för att testas så att allt är rätt och läggas i eget emballage utan kartongen och skeppas till Sverige, men det blir superbra i slutänden. Ska bli riktigt kul att testa Googles första egna (?) platta.

Senast redigerat 2016-02-05 21:47
Ursprungligen av emilakered:

Det är väl typ vad Hangouts gör idag, eller uppfattar jag dig fel? Med undantaget att applikationen för Windows (och OS X?) måste köras som "plugin" till Chrome snarast än helt fristående. Jag har ingen koll på om motsvarande finns till Linux, dock.

Det lilla problemet där är att man gärna vill vara fri att välja sin webbläsare. Jag vägrar av princip att köra Chrome så lite som möjligt. Mest på grund av att den kommer med flash "built in", men också för att den helt enkelt är fulare än Firefox. I och för sig så kanske det ändras nu när de ska göra mer av material design i Chrome med - det återstår att se. Vill dock oavsett ha en fristående hangouts.

Jag är dock osäker på om Hangoutsklienten låter en skicka sms till vanliga mobiltelefonnummer?

Det bästa här vore ju att Google släpper oron över konkurrenternas reaktioner. Med det upparbetade märket som android är så kan det vara svårt, eller nästintill omöjligt för konkurrenterna att försöka etablera ett eget operativsystem när redan Windows Phone trängs på den lilla ytterkant som finns kvar. Vi behöver hur som helst ett Google som blir än en starkare utmanare till Apples dominans i premiumsegmentet, och det kan man nog bli om man tätar ihop sitt ekosystem och ansvarar för hela ledet precis som Apple gör idag.

Det vore ju t.ex rätt kul om Google utvecklade en tjänst likt iMessage+Messages (OS X), men att den fick köra i en applikation för Windows och Linux.

iPad Air 3 låter förvisso välkommet, men det skulle ju vara trevligt om Apple kunde ta och presentera en ny Macbook Pro Retina med Skylake-serien, USB type-C och lite olika val av färger likt lillebror Macbook. Gärna också fingerprint, men det lär inte komma att ske på ett bra tag.

Ursprungligen av martinpuh:

Använder själv CarPlay och är nöjd med det. Apples kartor funkar också bra, dock saknar jag en sak, att kunna ladda ner kartor offline så jag kan använda dem när jag kör utomlands också utan att bli ruinerad...
Någon som vet något om det kommer bli aktuellt?!?!

Köp ett lokalt kontantkort.

Ursprungligen av DonCyrano:

Det är inga framsteg förän vi får obegränsad datamängd. Hellre bygga ut så mobilt bredband oavsett hastighet äntligen kan bli ett seriöst alternativ till fiber. Det spelar ingen som helst roll hur snabb uppkoppling du har om det är handikappat med en data gräns. Skulle det finnas vettiga abonnemang så skulle jag inte vara rädd och flytta till ett hus oavsett var det ligger någonstans så länge det finns täckning. Men eftersom jag i genomsnitt bränner mellan 600-700 GB om dagen så finns det inget abonnemang oavsett pris, som täcker mina behov. Jag hoppas innerligt att obegränsat mobilt bredband kommer tillbaka, allt rör sig mot molnen idag och spelen och alla uppdateringarna blir bara större och större.

Gnäll inte när merparten av dessa 600-700 GB säkert består av piratkopierat material.

Fantastiskt att konsumenterna kan ta med sig Apples kartor direkt in i bilen. Speciellt med tanke på att de i vissa delar av världen (läs: Sverige bl.a) är sämre än Googles motsvarighet. Jag hoppas på att producenterna förr eller senare förstår att de hellre kan få köra Android Auto.

Ursprungligen av pmarriott:

Tror TS vill ha en metod för att i efterhand se vad som streamats. Vad jag vet kan man inte se sådan historik i LittleSnitch.

Ursprungligen av frazze:

TS kommer inte undan med mindre än att TS installerar och startar räknare på dom intressanta interfacen och tillhörande destinationer. Annars finns ingen telemetri att läsa i efterhand.

Rätt uppfattat, @pmarriott.

Jag tänker att ordningsmakten tenderar att verkar tro att de kan ta människor som streamar diverse olagligt material istället för att ladda ner det till sina maskiner för fysisk lagring. Då tänker jag att det borde finnas verktyg för att i efterhand kunna plocka upp vissa datafragment på vad som man har tittat på?

Att jag installerar något nu är ju till hjälp med, men inte för föregående aktivitet.

Min främsta orsak att jag funderar över detta är att jag har fått frågan av en bekant som önskar ta reda på om ett av barnen (ungdom) sitter och snokar runt på internet efter religiös extremistisk propaganda. Men det är inte riktigt mitt område mer än att jag vet att det har gått att återskapa filer som har funnits på hårddisk, även om det har raderats av användaren.

Är det möjligt att spåra och hitta streamingdata i OS X?

Vad jag vill kunna göra mer specifikt är att ta reda på vad en användare har tittat på via streaming när inte några fysiska filer finns att tillgå på hårddisken. Går det på något sätt att gräva fram, eller är det helt omöjligt?

Det var mycket enklare när man tvingades ladda ner allt i form av filer..

Ursprungligen av IngoX:

Swish kostar redan idag och kommer säkert fortsätta att göra det, liksom kreditkortstransaktioner kostar. Vår förening betalar 500 kr per år för vårt Swish-nr. Då fick vi i och för sig hösten -15 fritt (via Nordea), men om prognosen håller i sig att vi bara gör ca 40-50 transaktioner per år blir det en hög kostnad per gång. Ändå bedömer vi att den merförsäljning samt goodwill det ger till en yngre kundkrets gör att det går plus.
Pengahantering kostar alltid någon något. Någon ska ju betala Apples framtida kassako

Din förening är en juridisk person och uppbär någon form av företagsavtal med Nordea. Och jag tycker nog att det främst är privatpersoners användning av Swish som vi talar om i den här tråden.

De som lär få betala Apples framtida "kassako" är mest troligt företagen genom att de får betala per transaktion eller ett fast månadsbelopp för obegränsat antal transaktioner. Så fungerar bank- och kreditkortsmarknaden idag (med undantag för att en del har årsavgift på korten för att täcka en del kostnader). Visst kan man då argumentera att det ändå i slutänden är kunden som betalar eftersom kostnaden ligger på butikspriserna, men det är en annan diskussion.

Ursprungligen av Cancerman:

Det är bra med alternativ men jag har svårt att tro att Apple kan rubba Swish här hos oss i Sverige. Dock har ju Apple Pay en fördel gentemot Swish, Apple Pay är gratis att använda (så vitt jag vet) och Swish kommer att börja kosta (när bankerna är överens).

Det sa man om internetbanker, telefonbanker, överföringar mellan banker och så vidare också. I praktiken blev det inget av det förutom under en mycket kort period. Tvivlar starkt på att de i slutänden avgiftsbelägger Swish. Då rör sig kunderna till alternativ.

Ursprungligen av The Cat:

Bara för man tycker om att lira lite ska jag byta os? Varför inte båda? Sen kan man ju tycka att ATV4 är et steg i den riktningen...

Ja, det tycker jag.

Därför att OS X har väl aldrig varit primärt för att spela. Och Apple har nog heller inte ett intresse av att göra en dyr exklusiv maskin för att man ska kunna spela krävande spel. Om de ska göra detta, och behålla sina otroligt fina ekonomiska marginaler så skulle det med stor sannolikhet kosta så sjukt mycket pengar att konsumenterna inte skulle köpa den. Och frågan är om ens EA m.fl skulle bry sig om att få sina partners att skriva spelen för OS X. Kundgruppen skulle antagligen vara alldeles för liten.

Dessvärre tror jag att Apple har stagnerat en aning. De litar allt mer på sitt etablerade rykte och gör få ansträngningar för att verkligen ta fram något banbrytande. Och det är tråkigt med tanke på all innovation som de faktiskt har kommit med.

Jag hoppas på att vi får se en Macbook Pro Retina med USB type C och en strömsnålare Skylake i både i5 och i7-format. Den får gärna ha Touch ID så att det bidrar till att öka säkerheten en aning genom att kunna skapa långa lösenord som man kanske inte behöver memorera eftersom man ändå i huvudsak loggar in med sitt fingeravtryck. En ny uppsättning av Macbook Pro får gärna också komma i lite valbara färger precis som 12" Macbook gör idag. Standardminnet får gärna öka till 16GB, men det tror jag inte på.

Jag vill gärna också se en ny iPhone 7 Plus som likt artikelns önskemål startar på 32GB. Därtill OLED-teknik och mer batteri. Tvekar lite på om det verkligen är en bra idé att ta bort 3,5mm-kontakten som tidigare rykten har gjort gällande, men jag tror allt mer på att det också kan vara ett önskemål i slutänden. De kan säkert komma på en vettig lösning för att fixa laddning och ljud via lightening på samma gång. Jag vill inte behöva välja mellan ljud och strömladdning vid användning. Högre upplösning än 1080p kan de skita i eftersom det mest bara går ut över batteritiden och inte tillför så himla mycket på varken 4.8" eller 5.5".
På iPhone 7 får det gärna vara minst 1080p-upplösning som det är på nuvarande Plus-versionen.

Slutligen vill jag ha OS X som alternativ i iPad Pro. Men det kan man nog helt konstatera att det är dödfött direkt.

Ursprungligen av The Cat:

En iMac man verkligen kan spela på.

Vänd dig till PC. Att Apple ens skulle överväga att tillverka en spelmaskin finns nog inte ens på världskartan.

Personligen tycker jag att det är smidigare att öppna Apple Mail än att sitta och behöva öppna min webbläsare och gå till en särskild adress för att komma åt min e-post. Då får jag dessutom en notifikation av OS X om jag har ett nytt mail att läsa, om jag inte skulle ha min iPhone i närheten så att jag hör att den plingar till för nytt e-post-meddelande.

... dessutom så är Apple Mail snyggare att skriva nya meddelanden i än vad Outlooks hopplösa webbklient är.

Ursprungligen av reboot81:

Då och då dyker det upp trådar där personer har problem med den inbyggda Mailklienten i OS X. Inte ofta, men ibland strular det för alla Mail-användare. Emellanåt ringer familj och nämner "jag har inte fått mail på två veckor…".

Nu har jag inte använt Mail.app på flera år, själv kör jag gmail i webbläsaren. (Och Apples Mail app på mobilen).
Jag behöver inte tänka på skräppost, bygga om brevlåda, portar, koppla upp/ner eller hämta mail. Har jag internet så funkar mailen – har jag inte internet, ja då kan jag lika gärna stänga av Macen…

Men förstår inte vad grejjen med Mail.app, varför köra med en lokal mailklient? För mig är det något jag förknippar med uppringt internet.
Vad går jag miste om?