Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
.DS_Store

.DS_Store

Medlem
  • Registrerad 2001-08-06
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen .DS_Store har skrivit i forumet.

Citat:

Skapades ursprungligen av: Adrian B:
Annars så är Explorer en mycket bra webbläsare faktiskt sedan version 5 kom som var ett stort lyft. Att inte använda den pga av nån slags politisk övertygelse känns rätt fånigt.

För min del handlar det inte om något sånt utan helt enkelt om att Mozilla är bättre och snabbare.

Mozilla är brutalt bra. Min standard-webbläsare sen... hmm... snart ett år. Explorer undviker jag in i det längsta. Jag håller med om att det är konstigt att Netscape inte passade på att använda en nyare build när dom ändå släppte en ny version...

Jag har ett rent OS 9 på en disk och OS X 10.1.3 på en annan. Eftersom mitt favoritspel UT inte är spelbart i OS X blir det en del omstarter för att spela det... finns det kanske nån hemlig tangent för att välja startdisk vid uppstart _utan_ att hålla nere alt-tangenten och sen klicka på den man vill starta från?

Du måste kopiera diskettens innehåll till Performans hårddisk för att du ska kunna komma åt det från den andra datorn. Alternativt (men jag tror inte det går) aktivera fildelning för disketten... men det tror jag som sagt inte att man kan.

Ja det undrar faktiskt jag med.. jag har inte stött på en enda webbplats jag inte kan klara mig utan som använder Java. Det brukar snarare vara ett tecken på att någon källarhackare har varit inblandad.

Sen är det ju webbläsarna som behöver ha bättre sätt att använda Apples Javamotor, i alla fall om man har tänkt sig att titta på läskiga Java-applets i en webbläsare. Det kan knappast Apple göra något åt.

Citat:

quote:Vilken/vilka webbläsare funkar bäst/snabbast under X?

Jag säger Mozilla.

[ 25 April 2002, 17:26: Meddelandet ändrat av: Rog ]

Det finns en tråd som handlar om denna och andra översättningsmissar på www.macnn.com. Det ser ut som att just Date & Time-strulet kommer att fixas i 10.2.

Jag skulle prova att starta från OS X-cdn och klicka mig fram till att man väljer vilken disk OS X ska installeras på. Då körs verktygsprogrammet som följer med OS X och det brukar fixa det mesta. Jag kommer inte ihåg exakt vad det står på skärmen eller om man ska klicka på nån knapp men det ser du nog när du kommer dit.

[ 07 Juli 2002, 18:09: Meddelandet ändrat av: Rog ]

Jag kör Ircle och tycker den är smidigast av de jag har provat. Ircle har varit mitt förstaval sen... 1994 tror jag. www.ircle.com

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: eQ:
Rog <----

Har du testat denna? Unreal Tournament för OS X.
Har inte testat den själv dock.

http://www.versiontracker.com/moreinfo.fcgi?id=12059&db=mac

Japp. Alldeles för segt och buggigt sist jag testade. Ljudet är knasigt också.

Eftersom jag är beroende av Unreal Tournament blir det en hel del omstartande till OS 9. Eller OS UT kanske jag ska kalla det eftersom det är det enda jag gör där. Allt annat sker i OS X.

Lukas: menar du att du bootar i OS 9 på kontoret, eller kör du Classic? Outlook Exchange funkar rätt OK i Classic, och även om det är trist så är det ju bättre än att köra OS 9 100%. Själv kör jag Entourage X på jobbet för att prata Exchange (via IMAP), så jag slipper OS 9 helt.

Den inbyggda brandväggen klarar det. Den kan vara lite lurig att konfigurera om man inte har pysslat med sånt tidigare, men det finns program som hjälper till. Brickhouse är ett (sök på www.versiontracker.com). Sen rekommenderar jag ett besök på www.macrite.com. Där finns det en hög artiklar som beskriver hur man konfigurerar brandväggen och allt möjligt annat.

[ 01 Juli 2002, 09:55: Meddelandet ändrat av: Rog ]

Nu har jag meckat runt lite och fått fart på Spambouncer. Det verkar fungera perfekt.

Mycket bra tips! Det verkar klart smidigare än till exempel Spamfire.