Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hendrix

Hendrix

Medlem
  • Registrerad 2004-04-20
  • Senast aktiv 2010-04-13
  • Antal inlägg 105

Foruminlägg

De senaste inläggen Hendrix har skrivit i forumet.

Jag hade liknande problem på en dator och då upptäckte jag att jag av misstag hade ett mellanslag först i servernamnet...

Jag har ungefär samma miljö som UrbanP och jag skaffade denna burk:

http://www.raidsonic.de/detailseiten/storage/e_sr6500.htm

Den kostade 10 kkr exklusive diskar. Den är ansluten till en G5:a via SATA. Jag kör Raid 0+1 med hotspare. Har 5 st WD Caviar 250 GB som ger 500 GB lagringsutrymme. De billiga men slöa PATA-diskarna klarar av att fylla SATA-kabeln så där är ingen flaskhals kvar. Nu gäller det bara att skaffa gigabit-switch.

Eftersom det är så många sidvisningar och mycket bläddrande fram och tillbaka kan det vara läge att kolla vad sidorna innehåller och vad som väger där.

T.ex. Drop-down menyn här nedanför, "Hoppa mellan forum", som antagligen tar upp en stor del av kod-vikten. Kan den uteslutas?

Vidare finns ett JavaScript med massa textsträngar mitt i koden. Skulle inte det kunna läggas i en inkluderad js-fil och därigenom cache:as bättre i våra webbläsare?

Sen skulle ju inte en CSS-baserad layout skada för trafikbelastningen heller, men det förutsätter väl tyvärr en hel del hackande i forumet.

Hittade en utmärkt artikel angående alla aspekter av optimering av MySQL. Den säger följande om filsystem:

"It's worth pointing out that filesystem performance is a relatively minor issue most of the time. If switching filesystems gives you your largest performance gains, you've done so many other things right, you deserve a reward."

http://dev.mysql.com/books/hpmysql-excerpts/ch06.html

Vad är det för källor du har? Finns det någon länk man kan kolla på?

Tänkte försöka svara på din andra fråga. För det första så är det samma sajt du når på alla adresserna.

http://192.168.0.2/~username/ Är servern på datorns "officiella" IP-adress.
http://mitt-namn-computer.local/~username/ Är servern på datorns RendezVous-namn
http://127.0.0.1/~username/ Är servern på datorns loopback IP-adress. Den funkar även om du inte fått något IP från routern.

~-tecknet är en markering för en användare på datorn. Det säger alltså egentligen åt Apache att hämta innehållet i Sites-mappen hos användaren username. För varje användare du har på datorn finns alltså en sådan adress.

Serverns verkliga root finns istället i /Library/WebServer/Documents/ (om du inte ändrat den)

Det verkar smått otroligt att dokumentrelativa länkar skulle sluta fungera. Skulle du kunna ge något exempel på hur detta fungerar/inte fungerar?

Om du planerar att tillåta CGI tycker jag att du ska använda suExec, men tänk på att prestandaförlusten är påtaglig och kan vålla reella problem.

Hanterar OS X Server långa filnamn och åäö både för AFP och SMB i det här läget då? På ett sådant sätt att åäö syns korrekt och kan skapas på samma sätt oavsett klientplattform?

Har en Panther Server som kör fildelning i en blandad miljö (Win XP, W2k, OS X).

Funderar på vilket fildelningsprotokoll som är smartast att använda. SMB skulle ju verka som det logiska valet med tanke på att alla systemen kan använda det.

Dock så vill jag ju helst att PC-systemen ska slippa se de ._filnamn.ext filer som OS X sprider ut. De kan jag ju iofs dölja med smb.conf, men då antar jag att OS X blir lite förvirrat. Omvänt gäller ju WinXP:s ThumbsDB-filer som den lägger småbilder i. De vill man ju inte visa för OS X-användarna.

Kan Samba dölja olika filer beroende på vilket OS som ansluter? Är det smartaste kanske att köra AFP för Macar och SMB för Windows och därigenom kunna dölja oönskade filer? Hur fungerar det isf med åäö mellan de olika protokollen? Kommer filer med sådana tecken att bli osynliga om det lagts dit med det andra protokollet?

Alla synpunkter är välkomna!

/Henrik

Host är localhost om du kör CocoaMySQL på samma burk som MySQL.

User är root och lösenordet är tomt om du inte ändrat det sedan du installerade MySQL.

Om du har PHP och Apache igång på datorn rekommenderar jag phpMyAdmin som du hittar på:

http://phpmyadmin.sourceforge.net/

Annars har du ju alltid mysql i Terminal att laborera med. Testa att köra "man mysql".

Därutöver finns det väl en del grafiska klienter till mysql att ladda ner. De kan du säkert google:a dig till.

Det här kanske är lite OT, men är det någon som känner till ett bra annonsrotationssystem i ASP?

Det ska stödja statistik över visningar och klick. Samt kunna ha flera annonsplatser på samma sida som inte visar samma annons, men där alla annonser kan dyka upp på alla platser.

Annars kan man ju escape:a strängen med en backslash antar jag...

\$var1 = 2; \r

535 är en felkod från en SMTP-server och inte från Squirrel Mail. IMAP stödjer bara åtkomst till mail (med vissa undantag). Utgående mail skickas via SMTP-server från Squirrel Mail. Om din egen användare men inte din kollegas finns i SMTP-servern skulle det kunna förklara varför autentiseringen misslyckas.

Om det bara handlar om ca 20 mailkonton skulle jag utan tvekan lägga alltihop hos något trevligt webbhotell. Att administrera en mailserver är antagligen mycket dyrare än att lägga ut det när det handlar om så få konton.