Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Samuel K

Samuel K

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Läkare
  • Registrerad 2001-05-18
  • Senast aktiv 2017-02-23
  • Antal inlägg 3870

Foruminlägg

De senaste inläggen Samuel K har skrivit i forumet.

Det är ju inga extrema krav på grafik-/siffertuggarprestanda, med undantag för att Aperture kommer att vara krävande ifall du jobbar med högupplösta RAW-filer. Med tanke på vad du tänker köra på den borde en Air med i7 räcka bara fint, och sannolikt kommer den under större delen av din vardag att springa cirklar runt en 15,4" MBP som strypts av en gammaldags hårddisk.

iCloud-flikar är verkligen en grymt bra finess. Synd att den är begravd bland bokmärkena på iPhone - hade gärna fått vara en separat knapp som på iPad och OS X.

Jodå, min iMac 24" (mid 2007) kör det utan problem.

Ursprungligen av Zepto:

Mönsterskydd möjligen men inte patent.
Inga patent är värda att finnas, alls.

Det vore ju en idé värd att prova i tanken. Man får se till att inte bli sjuk i den världen bara, då är det sågen som gäller.

5400 eller 7200 är ju en fråga om grader i helvetet, men om det är en liten uppgraderingskostnad så är det kanske värt det. I min värld är det dock på gränsen till självspäkning att köpa ny dator med mekanisk hårddisk.

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Är som sagt inte proffs o har nog inte varit inne i effekt browsern så mycket, om den nu finns i version 1.6 vilket är den jag sitter med. Jag hoppas nya PM kommer i MacHeist när det paketet väl släpps

Den kom i 2.0. Från och med då är alla justeringar (exponering, nyans/mättnad, nivåer, rubbet) flyttade tillsammans med effektfiltren till en jättelång lista i en separat palett. Det är precis lika bakvänt och trögjobbat som det låter.

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Kan ju säga att jag är lite av en Gui-nörd :D. Även om jag inte gör så värst mycket avancerat fotopulande i datorn så är Pixelmator väl värt att bara starta upp, det är så vackert

Absolut! Men funktionaliteten är lite lidande ibland. Effect Browser var väl inte världens bästa gränssnittsidé direkt.

Ursprungligen av martinator:

En anna sak som slår en är att inflationen som själva begreppet KRÄNKT utsatts för är ett hån mot de som verkligen blir kränkta. I artikeln ovan känner sig en massa personer djupt kränkta över precis allt och inget. De får dessutom i en del fall skadestånd. Sen tänker jag på de personer som blivit våldtagna, som tvingats se på när deras familjer blivit våldtagna, torterade och mördade.
Vad ska dessa människor använda för ord för att uttrycka sin känslor. Kränkt - nä det blir man närföregående besökare glömt fälla ner ringen på toaletten. Det är en skymf, och en jävulsk devalvering av dessa människors känslor. Har folk längre inte någon skam i kroppen? Tydligen inte.

Ett annat problem med det hela är när människor som blir kränkta på riktigt dessutom kränks ytterligare med ett "haha, blev du kränkt nu eller?".

Ursprungligen av Manglobe:

Är det fler som upplevt det här problemet med specifikt telenor? Eller med någon annan operatör för den delen?

Jag hade ett identiskt problem, men det var med iOS 5-uppdateringen och Halebop. Det löste sig lika oförklarligt efter en dag ungefär. Vete tusan vad det beror på, men SIM-kort verkar ha lite för mycket personlighet ibland.

Ursprungligen av pmarriott:

Spärrat kort borde räcka. Du behöver nog inte flytta och byta namn.

Haha, bästa jag läst idag! Tack för ett välbehövligt skratt

Ursprungligen av acke:

Angående kartor, är det kartlösningar som är svårt att bygga eller är det Apple som är dåliga? Nu vet jag inte detaljerna om licensieringen men Apple borde varit lite pragmatisk i det här fallet och haft kvar Google Maps tills deras program var bättre. Så gör förstås inte Apple men tänk om.

Ryktena gör gällande att det inte var ett alternativ att ha kvar Google-kartorna ens om Apple så hade velat.

Ursprungligen av cubeuser_vol2:

jag letade efter tråden där jag envist hävdat:) att A processorn kommer att bli en del av framtiden för apples stationära och laptops.

Ett bra sätt att börja är att leta igenom dina egna inlägg, eftersom detta verkar ha blivit någon slags tvångstanke. Senast så lät det ju från dig som att du tänkte bespara oss din teori i fem år, men vi får väl vara glada att du hållit dig i skinnet fem månader i alla fall.

Ursprungligen av Gordy:

Det låter inte vansinnigt alls om t.e.x. en 48 kärnors 64-bitars ARM processor kostar betydligt mindre än de processorer du drog upp vilket är troligt och dessutom drar mindre energi.

Jag antar att det är någon slags idé om att maximera prestanda per watt du har, men en ARM är inte mer energisnål när den belastas. Det är en arkitektur som möjliggör för processorn att elegant och selektivt stänga ned delar av sig själv efter behov, vilket gör den så ytterst lämpad för mobila enheter och servrar med låg belastning, men den är direkt olämplig för tillämpningar där man faktiskt behöver råa siffertuggarprestanda.

Hur tänkte du förresten att en 48-kärnors ARM skulle kosta "betydligt mindre"? Priset på en processor styrs helt av utvecklingskostnad och tillverkningsvolymer. Att exponera en kiselskiva och skära den i fyrkanter kostar väsentligen detsamma oavsett om det kommer att stå Xeon, A6, Celeron eller Atom på den färdiga produkten.

Ursprungligen av pmarriott:

Jag hatar känslan i micro-USB. Det känns varje gång som att man håller på att trycka sönder något när man kopplar in den. Lightning ser ut som att den har en riktigt skön känsla. Tanken på att sticka in kontakten känns nästan erotisk.

Mjo, micro-USB känns väldigt mycket som ”design by committee”. Dessutom en vek kontakt som böjs lite för lätt.

Apropå skabrösa jämförelser så har jag alltid tyckt att det känns lite som ett övergrepp att stoppa in den där breda dockkontakten i min Nano. Det är en kontakt jag inte kommer att sakna minsta lilla.

Ursprungligen av jhm:

Hade världen varit så svart och vit och vetenskapligt okomplicerad som många verkar vilja göra gällande, så hade behovet av religion varit ganska litet.

Är det världen som är komplicerad, eller vi som är det?

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Samuel, du tycks ha en väldigt egen syn på vad agnosticism är, det är nog ingen annan som skulle beskriva det som ngt slags 50-procentsregel.

Nädå, jag anser mig i ganska gott sällskap. Vill bland annat minnas att Dawkins, Myers, Hitchens och några andra förfäktat liknande åsikter.

Rent logiskt får jag heller inte ihop det på något annat sätt. Bedömer man det som mer sannolikt att gudar finns än att de inte gör det, så är man rimligen teist. Om man däremot är av åsikten att existensen av gudar är osannolik är man inte teist. För att kunna vara agnostiker behöver man antingen bedöma det som lika troligt att gudar finns som att de inte finns, eller anse sig totalt inkapabel att ha en åsikt i frågan, vilket också är väldigt konstigt.

Ursprungligen av jhm:

Så ser jag det inte alls. Det visar snarare på hur mångfacetterad och nyansrik frågan är. Att avfärda saker på det lättvindiga sätt du gör blir lite fel. Och för att kommentera vad du skrev om "ickevetenskaper" och annat, så går det alldeles utmärkt att läsa religionsvetenskap. Enligt min egen åsikt det allra bästa sättet att skaffa sig ett sunt och rejält brett perspektiv på området.

Men nu talar ju du om religionsvetenskap, d.v.s. det icke-konfessionella vetenskapliga studerandet av religioner. Teologi, d.v.s. studierna av den kristne gudens natur, är en annan femma.

Ursprungligen av ace4711:

Inte jag heller! Men tror du på fri vilja och ont och gott? Och lever du därefter?

Jag utgår från fri vilja som en pragmatisk förenkling av komplicerad neurovetenskap, och den etik jag tillämpar i vardagen grundar sig på att folk har fri vilja. Lite politikersvar över det hela, men jag hoppas det besvarar frågan någorlunda iaf! Men gott och ont är krångligt. Inte bestämt mig på den punkten än.