Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
GustafMA

GustafMA

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Min relation till Mac: alltid intresserad, aldrig övertygad.
  • Registrerad 2010-02-07
  • Senast aktiv 2021-11-06
  • Antal inlägg 880

Foruminlägg

De senaste inläggen GustafMA har skrivit i forumet.

Ikke enig, som de säger i vårt smartare grannland. Ta 99 som exempel: de allra flesta här är anonyma, men det hindrar inte på något sätt en bedömning av stammisarnas omdöme, ärlighet eller kompetens. Jag vet precis vems utsagor jag ska begrunda på allvar och vem som är ett skämt - i ett fall uppskattar jag den senare kategorin högre, eftersom vederbörande också är ett fantastiskt underhållande skämt.

Problemet är den generellt spridda oviljan att förhålla sig kritiskt till något man gärna vill tro på.

Tycker de att statliga Vinnovas 13,5 MSEK-stasning på en webplats som ska motverka fejkande nyheter, genom att kolportera de ledande fejknyhetsmakarna i Sverige; SVT/SR, Bonnier, Schibsted och NTM, är något skattefinansierade myndigheter skall ägna sig åt?

Ursprungligen av Zeugma:

Såvitt jag vet är det första gången någon har invänt mot ”+ Snabb ansiktsupplåsning”, men jag kan ha fel. Skämt åsido, det är alltså varken funktionen i sig eller brister i artikelns innehåll som har varit i fokus här, inte primärt i alla fall.

Jag håller nog med kritikerna här. Om ansikts-"upplåsningen" är någon sorts fundamentalt osäkert jippo som man kan kringå genom att skriva ut en passbild på en svartvit skrivare, som här, är det absolut inte någon pluspunkt, oavsett hur funktionen marknadsförs. Då kan man lika gärna ha nallen olåst, vilket ju blir ännu snabbare. Jag är inte någon beundrare av biometrisk upplåsning öht, men ska den finnas ska den banne mig funka.

Ursprungligen av Cribe:

Men det är väl inte e-typen du kör varje dag? ?

Jo. Motorkraft är ändå helt bortslösat i Stockholmstrafiken, som går ut på bilköer. Då kan man lika gärna köra med stil. Ja, mina underhållskostnader är irrationella.

Första 10/10 någonsin.

"Hurra! Du kör säkert bil varje dag och älskar hur väl din mobil numera integreras i upplevelsen."

Jag kör nära nog varje dag, ja. Har däremot ingen integration alls i min Jaguar E-Type från 1964... Har följt de olika initiativen förhållandevis noggrant, men inget har direkt slagit mig som oumbärligt hittills.

Vilken efterträdare till SMS som än blir aktuell måste uppfylla villkoret att vara gratis. Alla dessa olika messengerappar på olika platformar som äter datatrafik går bort. Fria SMS/MMS spelar roll när man kommunicerar mycket.

RCS verkar vara ett bra transport och routingprotokoll. Om det finns möjlighet att skriva tredjepartsappar mot det så att kryptering och dekryptering kunde ske i appen och RCS kunde distribuera den binära blobban skulle det definitivt vara intressant.

Vad gäller Imessage är det idag lite av ett hinder för den som inte redan sitter i Ios och vet med sig att hon kommer sitta med det i all evighet. När en kollega för något år sedan bytte till Android efter åratal med Ios hade han ett helvete med att få bekanta med Iphones att skicka SMS till honom, eftersom Apple tydligen registrerat hans nummer och kapade SMS:en från Iphones samt dirigerade om dem till Imessage. Inte direkt något jag någonsin skulle vilja behöva hantera själv.

Ursprungligen av screamin-daemon:

Finns två tjänster om jag minns rätt, Borger.dk och e-boks. Borger.dk är klart störst. Det krävs Nem-id för att nyttja tjänsten.

Kan man mer eller mindre förlita sig på att man kan få all officiell kommunikation via dem? Deklarationer, skattebesked, utlåtanden från lantmäteriet, kallelser till sjukhusbesök, upplysningar om kommunla vatten- och sopavgifter? Typ rubbet?

Jag har hört att man i Danmark har en officiell elektronisk brevlåda åt medborgarna. Finns det någon av vår sundpendlare som vet mer om det?

Ursprungligen av xms67:

Så frågan är; i valet mellan något sämre funktionalitet men högre integritet, vad väljer ni?

Jag skulle, trots att jag inte har något till övers för Ios inlåsningsmodell i övrigt, lätt kunna tänka mig att köpa en Ipad för enbart karttjänster på grund av den skillnaden. OM det fanns några belägg, utom Apples egna påståenden, att deras kartdatorhantering faktiskt fungerer på det sätt som beskrivs i artikeln.

Låter som om det är dags att släppas loss dem då.

Ursprungligen av SweSG:

Nu har jag fått in Ubuntu Budgie 18.04 LTS!

https://i.imgur.com/5BUR4MZ.png

Tog 10 minuter att få in + alla uppdateringar. Tänk om allt gick så lätt. Tänker på Windows. Ska bara fixa till det till lite mera efter egen smak! Installera lite program som jag behöver m.m.

Har kört Ubuntu Budgie som beta innan.

Upplever du några problem med 18.04? Jag har ett antal maskiner som snurrar på 16.04 resp. 17.10 här hemma och grabbarna gnäller om att få uppdatera dem.

Men sakta i backarna. Gäller inte allt detta mobilt bank-ID? Riktigt bank-ID med dosa och kort påverkas väl inte alls?

Det finns tre sätt att finansiera moln på i konsumentprodukter: 1) engångskostand vid köp. Företaget har ett inbyggd anledning att lägga ner molnstödet snarast möjligt. 2) De säljer dina data. Fine, om du inte bryr dig. 3) Prenumeration. Fine, om du inte bryr dig. Och kanske en 4) då - reklam. Varje gång du ställer dig på vågen får du en jingel från viktväktarna, typ. Egentligen fall 2).

1) Går bort vid köpa av uppenbara skäl, såvida inte produkten är billigast och bäst på marknaden även utan molnfunktionaliteten. Högst osannolikt.
2) Samma demografi som köper postkodslotter, antagligen.
3) Fint för den som har ett extremt behov av produkten. Själv är jag ytterst restriktiv med prenumerationer - hyra, kommunala vatten- och sophämtningsavgifter, ström, ip- och telekom, försäkring. Alla andra kan sticka och brinna.
4) se 2) ovan.

Kan inte se hur någon någonsin kommer pracka på mig en vara med någon form av sociala molntjänster. Det skulle vara om appen som stödjer det distribueras som öppen källkod och du kan välja att "molnlagra" mot ditt eget NAS. Samt ingen kontakt med internet öht.

Detta är nötkärnan i den argumentation om IoT-prylars fundamentala värdelöshet som konsumentprodukter. Köper jag en vara vill jag kunna strunta fullständigt i vad som händer med tillverkaren efter köpet.

Ursprungligen av keptang:

appen ResSaldo.

Reser inte på långa vägar när tillräckligt med förSenad Långsamtrafik för att motivera en installation själv, men den appen installerades precis på alla ungarnas nallar. Tack för tipset!