Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
GustafMA

GustafMA

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Min relation till Mac: alltid intresserad, aldrig övertygad.
  • Registrerad 2010-02-07
  • Senast aktiv 2021-11-06
  • Antal inlägg 880

Foruminlägg

De senaste inläggen GustafMA har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Ideaman02:

Det är lungt. De betalar redan bankerna för den datan oavsätt om du vill eller inte..

Inte i mitt fall. Jag handlar enbart kontant, så de kan fiska efter uppgifterna bäst de vill, de får ändå inget.

Men om jag nu skulle få för mig att börja nyttja en tjänst liknande denna skulle jag alla gånger hellre köra Samsung Pay än Google Pay, av den enkla anledningen att Samsung visat ett monumentalt ointresse för att förvandla sig självt till ett clearinghus för sina kunders personuppgifter, medan det ju är Googles hela affärsidé.

Personligen skulle jag dra mig för att använda en tjänst som knyter Google, av alla företag, till dina inköp.

Just nu har jag Olyckan med Trazan och Banarne som ringsignal, men den där passar bra. Får ställa den som frugans signaturmelodi. Eller tvärtom, kanske.

Ursprungligen av jakobnilsson:

Det är onekligen nytt och lite uppfriskande för oss här på redaktionen att vi har Android-läsare som tycker det är för mycket Apple, och Apple-läsare som tycker det är för mycket Android.

För att inte tala om kaiOS-läsare som tycker att det är alldeles för mycket om båda dessa skräpmonopolister.

Electric Banana Band.

Inköpt. Gul förstås.

Den taktila tillfredställelsen av att avsluta ett samtal med att snäppa igen luckan är oerhört skön. Ska prova hur pass väl det funkar att ha den som enda mobil på semestern. T9 satt fortfarande någonstans i ryggmärgen också...

Well, jag har som föresats att inte köpa tätare än varannan generation (var tredje, om jag kan komma undan med det), så jag tackar Samsung ödmjukt för att inte göra det svårare än nödvändigt för mig att hålla fast vid mina principer.

HTC. Det var tider. Som Eklöv nämner ovan var det ingalunda så att M7 (som jag fortfarande håller som en i topp-3 av de snyggaste telefoner som någonsin gjorts) var någon sorts brytpunkt. HTC var på dekis långt innan, och M7 bekräftade bara att de inte kunde ordna läget ens med en toppensnygg lur och en fet reklamkampanj. Trist, för de var verkligen heta kring förra decennieskiftet. Tyvärr tror jag att de är på väg ut - det kommer antagligen sluta som med Nokia; att de säljer varumärket till någon anonym kinesisk producent som vill slippa ta Xaomis, Huaweis och Lenovos märkesintroduktionskostnader.

För övrigt vet jag att hennes kungliga höghet, prinsessan Mette-Marit av Norge, hade en HTC Incredible när det begav sig. Apropå ingenting alls, egentligen, men det är svårt att tänka sig att hon har en HTC idag...

Ursprungligen av kenjon:

Jag tycker det tar för mycket energi/tid att lära sej ett nytt/annat OS. Jag håller mej hellre kvar vid ett (eller i alla fall få) och försöker hitta lösningar till det som ev saknas.

Som redan nämts är det förhållandevis lätt att använda sig av olika unix-baserade OS när man väl lärt sig ett. Och i dessa internettider spelar det nästan ingen roll om man kan något specifikt om sitt OS eller inte - svaret är oftast en googling bort.

Ursprungligen av iSweden:

Är det svårt att sätta upp Docker? Jag har inte testat. Vore kul om du beskrev mer i detalj hur din miljö ser ut.

Docker är trivial att köra. Installera dockerservern på din burk, gå till dockers hemsida och surfa bland tusentals färdiga installationspaket med olika programvara, ladda ner det du vill ha, kör. När du känner dig mer ambiös kan du själv börja bygga paket, vilket görs med simpla komandon i en textfil. Jag kör numera alla servrar virtuellt, av duplicerings-, kontroll- och säkerhetsskäl, och det är nästan löjligt enkelt.

Mina grabbar är på mig att att byta till Devuan, som är en systemd-fri version av Debian. Har sagt åt dem att konvertera en burk och konfiguerara den till samma status som våra primära arbetsmaskiner så får vi se, vilket de håller på med för tillfället. Får väl se om jag gillar slutresultatet, men måste säga att jag finner argumenten mot systemd ganska övertygande. Jag är faktiskt själv inne på att byta linux mot BSD, och grabbarna håller på med ett sådant konverteringsprojekt också. Som det ser ut nu kommer det utmynna i att servrarna kör BSD, arbetsstationerna Devuan, samt att vi behåller en burk med Ubuntu som testmaskin för lite blödande egg.

Gudarna ska veta att jag försökt med Libre. Verkligen. Och som wordsubstitut funkar det. Men om man i huvudsak är intresserad av excel, access och outlook/exchange är det tyvärr inget substitut alls. Än mindre om man vill komma åt sharepointresurser. Sen använder jag inte mobilt bankID, så jag behöver windows för dosa/kort.

Jag är lat. Docker mestadels numera (även om det ju inbegriper en virtualbox i dockerkontainern om man kör på en linuxburk). I dagsläget är det egentligen bara Office + bankID jag behöver spinna igång en windowsinstans för.

Ursprungligen av SweSG:

Nu har jag rullat ut någon form av Linux på allt jag äger och har. Behöver jag Windows drar jag upp en VM med det! känner mig fri!

Japp, samma här. Windows är nu en rent virtuell produkt i mitt hushåll. Vilken VM kör du?

Detta skulle kunna vara en perfekt utomhus- och aktivitetstelefon. Känner hur det rycker lite i köpfingret.

Ursprungligen av amn:

Hittills. Även macOS har Location Services. Som jag förstått det, så utgår de från exempelvis uppbyggda databaser över placeringen av Wi-Fi-nätverk. Om någon anslutit en telefon (med GPS eller liknande) till nätverket, så är positioneringen skrämmande exakt (med hjälp av enbart accesspunktens MAC-adress). Se denna ZDNet-artikel för fördjupning.

Jag uppdaterade Bank-ID-programmet idag, och du har dessvärre helt rätt. Den gnäller om plats varje gång den vill ha en kod nu. Oerhört irriterande.