Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mjg

mjg

Avstängd
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2004-05-05
  • Senast aktiv 2014-02-06
  • Antal inlägg 1544

Foruminlägg

De senaste inläggen mjg har skrivit i forumet.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-08-19 19:03

Speedtester är så random - visar dramatiskt olika direkt efter varandra och speglar nätets belastning - att dom är i det närmaste oanvändbara. Om man gör 1000 tester på samma plats efter varandra - och drar ur snittet - och gör samma sak efter update till 2.0.2 - så kan jag eventuellt tro på resultatet.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-08-19 09:10

Jag tror att då laddas inte hela databasen - bara namn och nummer.

Ursprungligen av BlackSmp:

Men... varför är kontaktlistan OMEDELBAR om jag går in via telefonfunktionen istället? Ingen fördröjning alls, vare sig i presentation eller användning...

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-08-18 10:32

Jo, HDV är snällare - visserligen också hårdkomprimerat (mpeg2) - men kräver mindre muskler att packa upp i realtid.
Jag skulle inte köpa ny dator för detta. Jag skulle packa om filerna till lämpligt format. Det är inget konstigt med det. man måste framkalla film innan man kan klippa den, man måste packa om CD-spår innan man har dom till iTunes/iPod (nå, man kanske inte MÅSTE, men man gör det (aac eller mp3). Man måste också packa om video innan man gör en DVD (till mpeg2 igen) - eller till ett annat medium (internet t.ex.)
När man importerar AVCHD till Final Cut så kan man ställa in så att materialet packas om i samma svep. Kan man inte det i iMovie?
Nå - jag förstår inte detta motstånd mot tanken att man först måste ta hand om inspelat material och bearbeta det en stund. Är det mycket material så kan man sätta på processen över natten.
Ska man inte redigera alls så skulle jag plugga in kameran till en DVD-recorder och bränna en DVD rakt av.

Men - har man stålar så kan man ju köpa fetaste Mac Pro'n och ett grymt videokort från t.ex. BlackMagic - och scrolla och redigera AVCHD i realtid UTAN krux. kanske.
My five cents.

Ursprungligen av Björn Wahlsten:

Jag brukar konsultera forum som detta innan jag köper en ny kamera/videokamera eller Mac. När jag ser ett videoformat MPEG4, 1280*720 pixlar, 30 fps, ryser jag. Jag luktar problem. Zimmerman har rätt:

"Vad man gör är att man packar om materialet till ett vettigt arbetsformat - t.ex. Apple Intermediate eller DVCproHD. Detta material redigerar man."

Har man en HD-kamera med miniDV-band fungerar din Mac bra och du kan använda iMovie 06. Jag skulle satsa på rätt kamera före att byta Mac.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-20 23:14

Där bröt man mot lagen. Det kommer även FRA att göra. Många gånger. Hela tiden. Troligtvis får vi aldrig nys om det. Dom har redan brutit mot lagen enligt en före detta chef.
Vem är det egentligen som är ett reellt hot mot rikets säkerhet just nu - om man med det menar demokratins bevarande - vår fria livsstil m.a.o.? Vem? "Muslimer" eller FRA?

Ursprungligen av Simon Templar:

För att bevisa Mihailovics skuld så användes PKU registret (DNA).

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-20 22:11

Detta inlägg föregås av en lång rad nu raderade inlägg om det terroristiska i våra svenska ministermord.
Baron, Admin

En ensam mördare - psykotisk, privatpolitisk eller båda delarna - är per definition inte terrorist. SÄPO, FRA, FBI, Interpool, Scotland Yard och världens samlade expertis skulle inte hålla med om att mordet på Lindh var en terrorhandling - att hon föll offer för terrorism.
Inte heller den organiserade brottsligheten som spränger och dödar ibland är definierad som terrorism.

Den enda terrorism - per definition kollektivt organiserad och utförd våldshandling med politisk agenda - som Sverige drabbats av senaste decenierna är nazistisk. Några journalister har attackerats, deras bilar har sprängts. Att ingen dött beror endast på tur. Jag tror förresten att en har blivit mördad. Minns inte riktigt. I Uppsala?

Den nya FRA-lagen har dock garanterat inte nazzarna i åtanke. Nej, det handlar om "muslimsk" terrorism och det handlar om att leverera info till USA. Ty, Sverige själv har inget att frukta. Det vet alla inderst inne. Utom paranojikerna och dom som överskattar vårt lands betydelse och tycker att livet är allmänt trist och grått...inget spännande liksom.. som i Amerika...som i filmer och teve...

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-19 18:18

Tyvärr visar historien att även denna reform kommer att sjunka in och glömmas. Någon längre och djupare debatt om stat kontra medborgare kommer inte. Media lämnar snart ämnet - om ca. 48 timmar. Om oppositionen tar över - dom som röstade nej denna gång - så kommer inte heller frågan att tas upp igen. Dom kommer inte att riva upp lagen. I detta land - till skillnad från många andra europeiska länder - rivs inte lagar upp. Dom är på något konstigt vis oåterkalleliga. Ingen vet varför det blivit så i just Sverige. Formellt/tekniskt/parlamentariskt sätt kan en regering skrota denna lag på tre veckor. Pang.
Om scenariot INTE blir som jag beskriver - utan istället som du önskar - så är det ett sensationellt paradigmskifte i Svensk historia. Ingen blir då gladare än jag.

Ursprungligen av Sidde:

Det är bra, då kanske vi äntligen kan få bort den där stämpeln vi haft sedan efter andra världskriget att vi skulle ha något mer utvecklat "välfärdsystem" och mer frihet än andra västeuropeeiska länder.

Äntligen kanske vi kan få igång en seriös debatt om utveckling av vårt land, och insikt att vi faktiskt inte är friast och bäst som Göran Persson berättade att vi var gång på gång.

Det är synd att det måste komma på bekostnad av våran individuella frihet, men den har man lagt ner för länge sedan i detta land.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-19 10:16

Är det fler grejer du vill legalisera bara för att de "har pågått sedan mycket länge och kommer så fortgå i all evighet"? Är detta en grundprincip för dig? Att legalisera sådant som ändå redan finns?

Skulle du acceptera att FRA öppnade din vanliga post också? Även om du inte är misstänkt för något? Att dom öppnar barnens hemliga brev till varandra?

För många av oss andra medborgare finns det begrepp som heter integritet, stolthet och kurage. En stolt människa accepterar inte att någon - oavsett vem - går igenom brevet som man skriver i förtroende till någon. Bara en byracka utan stake accepterar något sådant. Om jag får reda på vem som läser min dotters brev till sin vän där hon dryftar känsliga saker i sitt liv - oavsett om det är ett pervo eller en statlig tjänsteman - så kommer jag att spöa skiten ur den personen. Det gör varje stolt man med stake (kvinnorna får tala för sig själv - jag vill inte lägga ord i deras mun).

Att låta andra gräva igenom ens privatsaker - utan att man är misstänkt för brott - är inte värdigt. Det är omanligt. Genant. Då är man pinsamt hunsad och undergiven.

Att vara Människa är ingen tebjudning för veklingar. Det krävs ryggrad. Rak. Man måste växa upp och ta ansvar för sitt och sina närmastes liv. Flummet måste väck.

Detta är det viktiga perspektivet. Det är detta som är fundamentet i en civilisation. Allt annat är formaliteter.

Ursprungligen av Simon Templar:

Vem har sagt att jag har ett starkt förtroende för politiker? Skillnaden mellan mig mot många av er är nog att jag inte är så förbaskat naiv, avlyssning/avläsning har pågått sedan mycket länge (inte bara av FRA som sagt) och kommer så fortgå i all evighet...

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-19 09:48

Är det någon som sett i media om en enda politiker eller journalist som nämner det enkla faktum att lagen - och alla lagar utom grundlagar - kan rivas upp när som helst? Nästa regering kan t.ex. skrota lagen - det tar max en månad så är den väck. Det verkar som om alla är överens om att en gång skriven lag är för all evinnerlig framtid. Hur kan det ha blivit så fel? Varför nämner ingen detta faktum - att lagar kommer och går i en stat?

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-18 22:53

Jag tror att många ändå fattade vad jag menade. När allmogen ligger på soffan och inte bryr sig så smyger mörka saker omkring och nästlar sig in och tar över. Hitler vann valet och kunde börja sin politik därför att tyska folket - som givetvis inte var nazister - inte brydde sig - eller inte "la sig i".... Det handlar om lathet, avsaknad av ryggrad, feghet, obildning, etc.
Denna lag - som debatteras här - skulle inte ha haft en chans om allmogen engagerat sig i detta istället för t.ex. dokusåpor, kändisar, kungahus och torterade källarbarn - saker som utan överdrift lägger beslag på en betydande del av allmogens uppmärksamhet och kraft. Inte tror du väl att det är denna lag som diskuteras i fikarummen?

Att du inte förstod min historiska metafor förvånar mig.

Ursprungligen av Clavius:

Ja, det var ett ovanligt korkat uttalande. Inte innebörden, men formuleringen.
Vad har dokusåpor, kändisar, kungahus och torterade källarbarn med Nationalsocialisterna i gamla Tredje Riket att göra ???

Vad jag tidigare menar är att lagen är så komplex , att den riktiga innebörden är svår att förstå. Vad det innebär om vår datasäkerhet i verkligheten är svårt att tolka. Att göra jämförelser 60-70 år tillbaka i tiden är barnsligt, men det innebär inte heller att man bör
dra öronen åt sig. Problemet är att vissa lagar kan vara bra i en juste styrd demokrati, medans samma lagar i en totalitär stat kan vara förödande. Men det beror ju också på om de folkstyrda har koll på läget. Folket verkar mest förvirrat.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-18 22:44

Nå - en lag kan skrotas när som helst (om det inte är grundlag vill säga). Så - vi får se om vänsterblocket har någon stake när/om dom vinner nästa val.

EU kommer ju också att såga lagen - det är jag säker på. Vi kommer att få skämmas igen. Ryktet om vårt land som storebrors-stat får ännu mera vatten på kvarnen.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-18 14:48

Om denna lag antas så har terrorismen vunnit första slaget. Al Qaida etc firar triumf. Vi har då börjat montera ned våra demokratiska system för att anpassa oss till buset. Dom vann.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-18 14:41

Förklara då för mig varför det skulle vara fel att placera övervakningskameror i varje hem - i alla rum - för att förhindra hustrumisshandel och incest?
Varför skulle man inte kunna operera in småg GPS-givare under huden på alla medborgare så att man alltid vet vart alla befinner sig vid en viss tidpunkt? Detta skulle ju utradera massor av hemska brott.

Var sätter du gränsen? För det handlar om det; gränsdragningar. Du sätter just nu gränsen strax efter denna nya lag - andra (som jag) menar att den går över accepterad gräns. Om du tror att det handlar om "rent mjöl i påsen" så önskar jag att du fördjupar dig en aning i människa, stat, demokrati, frihet...och läser lite historia
Du har rätt till din åsikt (och jag försvarar din rätt till denna åsikt)...men jag respekterar inte att du grundar den på "rent mjöl i påsen"-trams.

Ursprungligen av carlsson:

Exempel:
- Du vill göra inbrott i ett hus. Väljer du att göra inbrott i ett hus med eller utan inbrottslarm?
- Du vill slå ner någon. Väljer du en plats som är kameraövervakad eller inte?
- Du vill ha fler barnporrbilder till din samling. Väljer du att leta efter dessa bilder i ett land som är övervakat eller inte?
- Du vill placera en atombomb i huvudstaden. Väljer du att göra detta i ett land som är övervakat eller inte?

Statistiken visar tydligt att bilar och villor som är larmade drabbas betydligt färre gånger av inbrott än andra. Och det är rätt logiskt; SJälvklart skulle jag göra inbrott i bilen utan larm om jag fick välja!

På samma sätt tror jag att övervakning kommer göra vårt samhälle säkrare. Om inte annat så finns det åtminstone en större chans att hitta brottslingarna.

Eftersom jag själv inte har något att dölja så är jag heller inte rädd för att bli övervakad.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-18 14:26

FRA har redan brutit mot gällande lagar - det har tidigare chef intygat. FRA kommer även att bryta mot denna nya lag också. Alla myndigheter bryter mot lagen förr eller senare - det är en naturlag. Det är därför man inte ska ge myndigheter för fria tyglar och för stort ansvar. Detta förstod redan Jefferson och grabbarna för flera hundra år sedan när dom - efter fransk inspiration - sydde ihop världens hitintills bästa konstitution.

Om man "litar" på Staten så är man en dålig medborgare. Staten ska vara en tjänare och tjänare ska man inte "lita" på. Dom skall hållas kort och tuktas hårt. Strama tyglar. Tuffa tag. Inget daltande.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-18 14:17

Nej, dom har ingen sådan lag. Dom kör Enchelon ändå Nå - om du läser mitt inlägg så säger jag inte att Ingen Annan har lagen. Nordkorea kör säker sådant här. Och Kina. USA.
Men om du läser medias analys så framgår det att denna lag är unik.

Nå även om alla andra körde sådant här (avlyssnar alla medborgare oavsett brottsmisstanke) så ändrar det inte min inställning en millimeter. Så funkar inte min hjärna

Ursprungligen av Trineo:

Försöker du påstå att t.ex. UK inte har denna lag?

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-06-18 11:25

Isåfall är nästan alla länder i världen "fri-stater" för terroristceller. Om du tror att andra länder - i Europa t.ex. - har detta system så är du vilseledd. Alltså - om vi inte tar i denna lag i lagboken så förblir vi som ungefär alla andra demokratiska länder. Lagen kommer troligtvis att sågas av Eu-rätten när den tas upp där. Vi får smäll på fingrarna av resten av EU och vårt internationella rykte som storebrorssamhälle får vatten på kvarn.

Vi vet nu med absoulut säkerhet att det inte finns något liberalt parti i Sverige - åtmonstone inte på högerkanten (=regeringen).

Ursprungligen av Trineo:

Om vi ställer frågan på ett lite annorlunda sätt då...

Vad skulle det betyda om FRA inte fick lyssna på den trafik som går över landets gränser? Skulle sverige ses som en fri-stad för terroristceller då där de kan kommunicera fritt utan att oroa sig för övervakning?