Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mr. Mango

Mr. Mango

Medlem
  • Registrerad 2004-06-22
  • Senast aktiv 2007-01-03
  • Antal inlägg 95

Foruminlägg

De senaste inläggen Mr. Mango har skrivit i forumet.

Jag är mer inne på att Apple ska utveckla en multimediamaskin i iPod-liknande storlek och låta iPoden förbli en musikspelare.

Lite finesser på denna bärbara multimediamaskin:
60 GB utrymme
Färgskärm
Möjlighet att ansluta kamera och spara bilder/Fungera som backuphårddisk
Möjlighet att ansluta digital videokamera och föra över film
Kunna spela in ljud med hjälp av inbyggd mikrofon/extern mikrofon eller valfri ljudkälla
Möjlighet att ansluta till en TV för att kunna se på egeninspelad film

Allt detta ställer krav på batteriet. Därför kan denna nya enhet gärna vara utrustad med två kraftfullare iPod-batterier vilket inte borde leda till mer än 1 cm extra tjocklek jämfört med en iPod.

Skräp och oseriösa förslag. 95 procent av de där förslagen är inte realistiska. Men, det kan ändå vara bra att tänka i lite andra banor, på så sätt är de bra.

Har du ingen garanti kvar ska du utan tvekan öppna skalet och se om du hittar något fel.

Det tar inte mer än någon minut att få bort det, men var försiktigt så du inte repar plasten. Kolla gärna här: http://www.ipodbattery.com/slimipodinstall.htm

Du kan kolla om något trycker ut det från insidan eller om det rent av är böjt.

Ursprungligen av drew:

Fan det är nästan smått sjukt att se hur besatta folk har blivit av Ipods. Då menar jag främst på diverse forum, bland annat detta

Rätt kul att en sån liten pryl har har blivit så omtyckt.

Inte konstigare än att vissa blir besatta av bilar, datorer eller frimärken. Att den är liten har ingen betydelse.

Ännu mer offtopic
Ibland händer det att jag stannar upp och funderar. Igår bläddrade jag till exempel en biltidning och tanken slog mig att det egentligen är väldigt besynnerligt att det ens finns tidningar som handlar om bilar. Jag menar att ägna tid åt att läsa om ett "simpelt" transportmedel som är till för att ta dig från punkt A till B. Helt knäppt, men ändå ägnar vissa en stor del av sitt liv åt detta... Kan inte förklara det på annat sätt att det är ett mänskligt beteende.

Tyvärr så verkar det som det har blivit allt svårare. G1-2 är mycket enkla. 3G är lite krångligare. De första uppgifterna säger att ganska mycket måste tas isär på en G4 för att komma åt batteriet, men kolla upp det för säkerhets skull.

Vad snackar ni om, han pratar ju om In-Ear och inte originallurarna.

Richard788: Vad jag vet så ska det inte skilja särskilt mycket mellan 3 och 4G, alltså bra ljud, men inte så mycket basåtergivning. Equalizern är fortfarande värdelös och bör vara avstängd. Originallurarna tycker jag personligen inte är mer än godkända. Men de är faktiskt bättre än de låter. jag testade koppla dom till iBooken och blev förvånad över att det lät bättre än på min 3G iPod. Om In-Ear-lurarna har jag hört att man måste få dom att passa rätt i öronen, ända in för att de ska låta bra, annars låter de inte bra. Det är en akilleshäl för Apple In-Ear.

Skrivbordet:

Lilieqvist, jag har ett exakt likadant skrivbord men där står istället en 12" iBook och en 3G iPod.

Tror du inte en Powermac G5 med en 30" Cinema Display skulle passa bättre på ditt skrivbord?

Jag ska nog köpa ett par Apple In-ear. Original, vita, isolerar bra och ger bättre bas.

Faktum är att In-ear verkar vara underskattade. Det verkar bero på att folk inte riktigt vet hur de ska sitta i öronen eller att lurarna inte passar deras öron. Jag har läst en hel del inlägg från folk som har ändrat uppfattning om dom efter att ha hittat den rätta passformen.

Nej, Pricerunner funger inte som det borde. Ofta helt fel priser. Köp via någon av de större återförsäljarna istället.

Min 3G har hängt sig en handfull gånger sen jag köpte den, när den lanserades för ett ganska bra tag sedan nu. Mycket ovanligt alltså.

Ursprungligen av Clas:

Funderar på om mitt batteri börjar bli lite gammalt och trött. Det är en första generationens iPod på 5GB. Ålder okänt (köpt beg.)

Hårdkörde det nu i veckan, och det klarade 2,6 timmar (vad sjuttan det blir i minuter...) (enligt en efterrekonstruktion i iTunes) under en dag uppdelat på två tillfällen, någon dags vila och sedan ca 30 min till. Vad skulle ett nytt ge i tid? Ska åka på en längre bussresa om ett tag och vill ju inte sitta med en urladdad iPod...

Byt. Har själv gjort det på en G2 och det var enkelt. G1 och G2 ska bägge vara mycket lätta att byta på. Du kan räkna med att den känns som ny efter bytet.

Ursprungligen av Danne Adolphson:

Synat senaste Apple kampanjen med iPod+PowerBook/iBook
med 2000 spänn rabatt? Brukar visserligen innebära jobbiga
kuponger som ska skickas till Irland och bankavgifter för
att få pengarna införda på det egna kontot.

Halvbra erbjudande tänkt att få pc-nissar att "trilla över kanten"..

Det verkar som man dessutom kan använda studentrabatten samtidigt.

Ursprungligen av Kellogs:

problemet som kan uppstå er att det hoppar..ipoden har "bara" 25 MB skakminne...dessutom är det inte så bra för batteriet att köra filer som är mer än 25 MB...detr är bättre att koda med aac med hög bitrate i sådana fall...

32 MB ska det vara. Det finns egentligen ingen anledning att inte koda sina låtar till AAC i dagsläget. Det är efterträdaren till MP3 som ger högre kvalité och mindre utrymme. AAC 128 ska enligt Apple själva inte gå att skilja från CD-kvalité för ett mänskligt öra. Den inbyggda AAC-kodaren i iTunes är dessutom mycket bra på att koda till just AAC. Själv kör jag alltid med AAC 192. Glöm MP3, det är totalt ute.