Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mr. Mango

Mr. Mango

Medlem
  • Registrerad 2004-06-22
  • Senast aktiv 2007-01-03
  • Antal inlägg 95

Foruminlägg

De senaste inläggen Mr. Mango har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Nymf:

Undrade om sånt kunde hända. Eller vad menar du?

Du undrade ju om minin kan blekna när man har den i starkt solljus. Jag menar att det är precis då det finns en risk att den gör det.

WAV är inga problem. Det klarar iPoden, likaså MP3, MP3 VBR, AAC, AIFF och Apple Lossless. De sistnämnda är riktigt bra om man vill ha toppkvalité. Bland komprimerade ljud är AAC är helt klara att föredra framför MP3.

Ursprungligen av Nymf:

Sånna grejjer kan inte hända om den ligger i starkt solljus?

Mvh Martin

Jodå, precis då.

Kan ju nästan slösa med skärmutrymme (nåja)... sorry för hårt komprimerad bild

Håller med. 12", 1024x768, 2.2 kg duger bra i en bärbar dator.

Ursprungligen av raZmus:

Om man nu ska köpa en bärbar Mac. Är det värt att lägga pengarna på en Powerbook eller klarar jag mig med en iBook? (Vet att det BEROR PÅ vad jag ska använda den till, men vill veta mest tech-nerdish wise )

Du kommer ganska långt med en ny iBook med mycket minne (jag kör med 640). Använder den till allt möjligt, surfning, ordbehandling, photoshop, musik. Det fungerar bra, mycket tack vare operativssystemet som är mycket bra på att utföra flera processer samtidigt till skillnad från Windows. Du hittar en massa frågor och svar om iBooken på http://www.99mac.se

EDIT: Har du mycket pengar så kanske en 17" Powerbook också funkar: http://images.apple.com/powerbook/gallery/images/powerbook17top09162003.jpg

Mycket bra kombination.

Ursprungligen av Legolas:

Jag har helt blivit Mac-frälst efter att jag fick min iPod, kan man säga. Jag ska köpa min första Mac till jul, en iBook 12"....

Just iBook verkar vara mycket vanlig första Mac för switchers, särskilt 12". Svarade konstant på frågor om iBook från switchers borta i 99macs forum förut. Det kom typ nya intresserade hela tiden, flera stycken varje dag kändes det som.

Färgen flagnar inte utan blir blekare, och Apple kommer med högsta sannolikhet inte att byta någon mini för färgens skull.

Bytte till Mac tack vare min iPod. Körde Mac för att bra tag sedan och sedan PC ett långt tag. Nu har jag alltså en 12" iBook (med mycket minne) som jag använder till allt möjligt, från bildbehandling till internet och musik, har till och med något enstaka spel. Skaffade iBooken som komplement till min stationära PC men jag gick nästan direkt över till den på heltid. Det enda min P4/XP är bättre på är spel. När man får lite perspektiv förstår man vilket skräp Windows egentligen är.

Jag tror att de allra mest inkörda PC-nördarna inte kommer byta till Mac tack vare iPoden, faktum är att de nog inte ens kommer att köpa iPod. Istället för att välja en stilren, liten och användarvänlig spelare som iPod väljer de en spelare som har massor med onödiga finesser och funktioner, och som dessutom har snott en hel del från originalet.

Jag tror att samma personer som gillar iPod även kommer uppskatta Mac.

Skaffa ett fodral om ni är fästa vid färgen.

Ingen aning varför det inte fungerar, gissar att din mikrofon av någon anledning inte passar. Om du påbörjar en inspelning utan att ansluta mikrofonen så kommer iTalken att spela in med den inbyggda mikrofonen, oavsett om du sedan ansluter en egen under inspelningen (min teori).

Ursprungligen av Tiger:

Jag kan säga som så, att det även är en herrans massa amerikaner som har problem med distortion. Kika runt en hel del på detta igår på olika forum, och där fanns en hel drös med trådar om detta problem. Det vore verkligen skönt om man kunde få någon som helst klarhet i detta.

Hur många då? Ett tiotal på tio tusen sålda enheter kanske? Om det är fel så täcks det av garantin.

Visst är det bra att Apple är kvicka med att fixa iPodar som har fel. Men jag kan inte låta bli att tänka på om ett fel först visar sig efter 1 år, då garantin upphört.

Det finns ingen crossfade på iPoden.