Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Björn Öst

Björn Öst

Medlem
  • Sysselsättning Svårt datorspelsberoende hemmabionörd
  • Registrerad 2003-12-09
  • Senast aktiv 2021-02-08
  • Antal inlägg 524

Foruminlägg

De senaste inläggen Björn Öst har skrivit i forumet.

Blev den inte knas i mailen då? Testa att zippa innan du skickar.

För övrigt har jag ingen aning om vad en snippet är, fast i CS1 som jag är :/. Men jag förstår ju att det är nåt bra!

Om du markerar alla mallsidorna i paletten innan du ändrar då? Funkar i alla fall för att ändra marginalerna på rubbet.

Om du monterar den beskurna pdfen i Indesign så måste du klicka i importoptions och sen beskärning, annars kommer pdfen in i sin helhet ändå. Beskärningen i Acrobat slänger alltså inte bort några data, utan ändrar bara beskärningsramen.

Verkar som han köpt engelska versionen, finns på svenska också för några tusenlappar mer.

Du får nog gå tillbaks till originalprogrammet och kolla att delarna som försvinner inte är satta till övertryck.

En del skrivare verkar inte fixa mixen av raster- och vektordelar som blir resultatet av förenklingen. Det ena eller det andra får en annorlunda färgbehandling. En förenklingsinställning som ändrar allt till raster löser det problemet (på bekostnad av tunga filer). Men använd inte den för tryck sen.

Kolla också så du inte använt dekorfärger.

P.S. Det kan också vara vettigt att sätta Illy till att emulera version 6, då slipper du helt färghantering med profiler som kan medföra konverteringar om du använt olika profiler i programmen.

P.P.S Kolla dessutom skrivaren så den inte ar inställd på några "färgförbättrande" åtgärder, typ 'photo enhance' eller så. Det är en vanlig fälla. Om alternativet finns är det bäst att stänga av all färghantering i skrivaren.

Senast redigerat 2006-08-22 10:41

kommer inte åt att titta i din flashfil (begriper ändå inte flash...), men troligen har du taskiga sökvägar. Kanske pekar på din lokala disk istället för att vara relativa? Eller måste rent av webbservern ha ett särskilt stöd för att köra flash?

Häpp! Det var ju smidigt, jag testade att exportera direkt till psd (utan 'frigör till lager', hade bara tre lager med ett testobjekt på varje), gick ju galant :). Man lär sig nåt nästan varje dag.

Verkar inte så, dessvärre. Jag sitter med CS1-samlingen, så kan inte svara på om nåt är annorlunda i CS2.

Klipp och klistra en i taget, du blir tvungen att dra dem på plats själv, men om du lägger själva kartkonturen överst så borde det vara ganska lätt.

Annars går det ju bra att gömma/visa objekt i Illustrator, ta fram lagerpaletten och expandera ett lager så ser du alla objekt på det, bara klicka på ögat sen.

(Passa på att döpa dina objekt i lagerlistan så blir de lättare att identifiera när du behöver gömma/visa nästa gång.)

Bildpaket i Photoshop (Filmenyn>automatisera) kanske kan funka?

Men det tar säkert inte mer än nån kvart att montera i Indesign. Lättast är väl att montera in den första, sen köra stega och upprepa till du fyllt sidan som du vill, sen uppdatera länkarna med de andra bilderna en efter en.

Om tryckeriet vill ha skärmärken mellan bilderna (och kanske mellanskär beroende på hur filerna ser ut) så är det bäst att först bygga en mallsida med stödlinjer och egna skärmärken.

Du har ju heller inte haft tillgång till transparens då, iofs.

Ursprungligen av Konrad:

...På senare tid har jag gjort dem i InDesign i skala 1:1, det har funkat sådär, det kan bli fel färg på bakgrunder till bilder och luddig text om man roterar något objekt.

Det beror säkert på att utskriftsenheten har problem med de tillplattade områdena i bilder med transparens (jag antar att det är då du ser problem), Ett sätt runt det är att göra en egen förenklingsinställning som gör om allt till raster. Du måste förstås ha kläm på profiler och rätt genomskinlighetsblandning inställt, oftast cmyk. Det blir en stor och svullen pdf tyvärr.

Detta behöver du normalt inte trassla med när du trycker på riktigt, rippen som din fil passerar klarar av att hålla rätt färg, men för bläcksprutor (både för storfomat och hemmabruk) är det ibland ett måste med en sån omväg.

Jag har för mig att 99:or både som början och slut är svensk standard så det är inte precis fel att använda

Varför måste det vara en eps? Det typiska arbetssättet är ju att göra en postcriptfil om det ska köras genom distiller och då behålls sidstorleken som var inställd när du skapade .ps-filen.