Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Samuel K

Samuel K

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Läkare
  • Registrerad 2001-05-18
  • Senast aktiv 2017-02-23
  • Antal inlägg 3870

Foruminlägg

De senaste inläggen Samuel K har skrivit i forumet.

Ursprungligen av kim_sv:

Stämmer bra det..

Men bluetooth då, vilken bithastighet klarar den standarden?

Teoretiskt ~720 kbps, men ljud över BT är en sörja. Kalla det för standard är väl att ta i, men det finns någon sorts minsta gemensam nämnare som är subband codec (SBC) med bithastigheter någonstans kring 200-300 kbps.

Ryktas ju för övrigt om att AirPlay kommer att utökas och få stöd för ngn sorts ad hoc-nätverk mellan iPryl och uppspelningsenhet, precis som Roger efterfrågar. Då skulle man alltså slippa skapa ett separat nätverk för att åstadkomma sånt här.

Ursprungligen av LaHe:

Har inga problem alls med att den lossnar, tvärt om har jag "problem" med att få loss den igen från sladden.
Ni har väl fått in den ordentligt så den inte sitter halvvägs eller lite snett?

...eller menar ni att den sitter lite löst på själva datorn sen... ?
Blir ju tyvärr en liten längre kontakt med MS2 på och lite vingligare med dubbla "hävarmen" men tycker ändå min sitter rätt stadigt iaf.
Man får väl vara lite försiktigare när man flyttar runt datorn

Det verkar finnas ganska mycket variation mellan exemplaren. Min sitter iaf hur bra som helst, men en del har stora problem med löst sittande kontakt. Knappast fråga om handhavandefel heller, utan det verkar ju röra sig om olika starka magneter.

Ursprungligen av jhm:

Mig veterligt är ingen så obegåvat djärv, att de skriver chef(s)redaktör. Däremot frekventerar styggelserna chef(s)åklagare och chef(s)läkare våra medier dagligen. Det är inte utan att det vänder sig i magen!

Generella regeln är faktiskt att man sätter foge-S när förledet inte slutar på s eller ett sje-ljud, så chefsåklagare är inget konstigt.

Men det är många undantag, och det verkar även vara dialektalt vad man tycker låter "rätt" när det fogas ihop ord. För min del ringer det t.ex. illa när folk söderöver kallar Västerbottensosten för "Västerbotten-ost", men det är ju roligt att det finns skillnader.

iPad är gjord för att petas på med fingrarna. Precisionen är därefter. Den är inte tryckkänslig. Med det sagt så finns såklart folk som producerar förstklassig konst på iPad, men jag tycker det låter mer som att du är ute efter något i stil med Wacom Bamboo.

Ursprungligen av Vassius:

Ja, men iPhone-skärmarna är mycket mindre och har därmed mycket färre pixlar. Strömförbrukningen ökar inte linjärt med storleken, utan mycket mer:

Bör dock nämnas att MBP Retina bara har 22,5% högre batterikapacitet än sin icke-retinafierade motsvarighet

Ursprungligen av conzole:

Intressant tråd. Själv undrar jag mer om fläktandet. Sitter med 2011 13" i7 som utan Thunderboltskärmen jobbar tyst som en mus. Med skärm fläktar den upp och ner bara jag tänker på flash eller Youtube etc.

Visst har MBA 2012 asymmetriska fläkten? Kan tänka mig att det gör en del skillnad i fläktljud.

Har inte märkt av något störande lagg på min MBP Retina, men det är väl säkert möjligt att skrollningen går mjukare på en lågupplöst MBP. Inget jag ens märkt av dock, men är det något man stör sig på så får man väl väga det mot att hela tiden ha en dålig skärm.

Jag redigerar 24-megapixels råformatbilder på min iaf, med sjukt bra prestanda.

Från och med iOS 6 så ändras det iaf så att uppdelningen mellan iMessages till mobilnr och iMessages till Apple-ID försvinner. Förhoppningsvis betyder det också att alla iMessages skickas till alla enheter, men jag är inte helt säker.

Är väl inte det minsta pinsamt! OS X funkar så att program och drivrutiner kan lägga in "veto" mot att datorn somnar eller ens släcker skärmen. Fram till Mountain Lion så var det ännu mer släpphänt, vilket gjorde att många Macar haft insomningssvårigheter p.g.a. programvara som spökar. Nu behöver programmen visst aktivt tala om för systemet när de gör något som är så viktigt att datorn inte får somna, så många av de där problemen försvinner när man uppgraderar. Gjorde det för mig iaf.

Man blir inte friskare av att ha feber, och man kan inte bota cancer vare sig genom att tänka positivt eller sluta äta socker.

Ursprungligen av keptang:

Hur ser utbudet ut i USA? Om man tittar jämfört med bio-filmer, nya TV-serier?

Biofilmer kommer generellt till Netflix streamingutbud när DVD-försäljningen slutat löna sig. Det är alltså mycket av lite äldre filmer, utländska filmer, smalare saker och hejdlösa mängder dokumentärer.

TV-serier finns det gott om, utbudet är bra också, men förutom t.ex. Saturday Night Live och liknande så är det alltid äldre säsonger.

Problemet är väl just att iPhones och iPads säljs som fristående produkter som inte kräver en dator. Det blir nog ett jävla gnäll ifall de slutar skicka med laddaren, åtminstone om Apples kunder hör till samma själviska, trögtänkta och kroniskt upprörda mänsklighet jag själv betjänade när jag jobbade i butik.

Men själv tycker jag resonemanget är helt rätt. Med tanke på hur många laddare som ligger och skräpar hos folk, så är det fullt rimligt att det inte per automatik ska följa med en laddare med varenda såld telefon.

Inga. En mer intressant fråga är hur många bärbara windows-PC som ens hade Ethernet inbyggt

Ursprungligen av Trisen:

Apple ll 1977 proc 1 Mhz med memory 4kb OC Apple DOS -> [ATTACH="CONFIG"]34267[/ATTACH]

Ska vi tolka det som att du menar att Apple DOS var MS-DOS med ikoner? I så fall har du fortfarande lika fel.

Ursprungligen av Maxus:

Jag tycker att den fungerar sämre sen iOS4-någongång, då den ville börja dela på sammansatta ord (till två helt ovidkommande ord såklart) och hålla på.

...

Har du några tips på hur man kan träna upp den till en mer användbar nivå?

Uppdatera till iOS 5? Stavningskontrollen började dela på sammansatta ord i iOS 4.3 och slutade i och med iOS 5, förutsatt att man ställt in svenskt tangentbord.