Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Samuel K

Samuel K

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Läkare
  • Registrerad 2001-05-18
  • Senast aktiv 2017-02-23
  • Antal inlägg 3870

Foruminlägg

De senaste inläggen Samuel K har skrivit i forumet.

Om man av någon anledning vill ha 2 olika Apple-ID (i det här fallet är det ju uppenbart onödigt, men det är bra om man vill lägga in Netflix och andra appar som inte finns i svenska App Store) så är det faktiskt ändå möjligt att få in samma appar i båda telefonerna. Enklast då är att göra det via datorn, eftersom iTunes kastar in allting i samma app-hög när man synkar telefonerna. Sedan är det bara att gå in under iPhonens Program-flik (i iTunes alltså) och dra över de appar man vill ha installerade.

Alternativet är att göra allting i telefonen genom att gå in i inställningarna, logga ut från App Store och logga in med det andra ID:t, gå in i App Store och hämta hem apparna, för att sedan byta tillbaka till sitt vanliga Apple-ID. Det är precis lika omständligt som det låter.

Ursprungligen av gotfredsen:

Som Winston Churchill sa:
"Those that fail to learn from history, are doomed to repeat it"

Lite nyfiken, vad tänkte du att Ikea ska lära sig från historien egentligen?

Citat:

Ta tex IKEAs handfat med deras blandare. Om en pakning går sönder så var man tidigare tvungen att köpa en helt NY blandare. Detta gjorde människor måttligt glada och det var ett par inslag på PLUS om detta. Blev i slutändan en enorm BADWILL för IKEA

Och lektionen av det är vad? Det är knappast någon överraskning att man inte kan komma tillbaka efter ett årtionde och köpa reservdelar till en blandare som kostar en femtedel av vad man får ge hos en riktig VVS-handlare. Det gäller för Ikea likväl som Clas Ohlson, Jula och alla andra som kränger billiga blandare. Att vissa sedan blir upprörda över det säger snarare mer om mänskligheten i stort än något annat.

Citat:

Sedan att integrera sådan här teknik som TV ser jag som ett dumdristigt vall därför att just TV utveckling har alltid gott enorm fort med nya tekniker, portar osv vilket kommer betyda att när TV:n inte längr har de anslutningar som krävs så blir man tvungen att inte bara byta TV:n utan hela möbeln som då blir helt omodärn .. inte pga av utseendet som kanske fortfarande funkar utan pga av tekniken..

Detta gör plötsligt detta till en för €#"%" igt dåligt och omiljöväligt alternativ eftersom mkt mer kommer hamna på tippen än bara TV:n

Felet du gör är att du utgår från att alla andra har samma behov och intressen som dig själv. Det finns tveklöst ett stort kundsegment som har sina TV-apparater väldigt länge utan att bekymras över hur panelens kontrastförhållande eller utbud av portar står sig mot det allra senaste, och som uppenbart är den tänkta målgruppen.

Det kommer hela tiden finnas män i nedre medelåldern som byter hemelektronik oftare än de byter byxor, och de kommer även i fortsättningen kunna välja mellan ett praktiskt taget oändligt antal kombinationer av TV-apparater, väggfästen, TV-möbler och eventulla Bluray-spelare. Enda skillnaden blir bara att hela den processen slutar vara en obligatorisk del av TV-köpet, vilket definitivt är ett steg i rätt riktning.

Ursprungligen av Mutant:

Ja, en plattare iMac är ju inte särskilt svårt att föreställa sig. Men uppenbarligen köper ju folk MacMini utan skärm också.

Jag försökte driva med dig, det gick nog inte fram. Min poäng var iaf att du frågar efter en produkt som funnits i väldigt många år.

Citat:

Den dagen en MacMini blivit lika liten som en iPhone kan man ju tycka att det vore lämpligare att ha datorn inbyggt i just en iPhone, iPod, fjärrkontroll, tangentbord, foliehatt, butt-plug eller whatever så man slipper ha så mycket prylar på skrivbordet

Jag tror inte det kommer att bli så. Först och främst har Mac Mini inte krympt på 7 år, men framför allt kommer Apple knappast att göra någon sådan satsning på Mac-sidan. De har en iPhone som är liten som en iPhone, en AppleTV som är liten som en AppleTV, och det är nog ungefär åt det hållet de tänker sig utvecklingen framöver.

Citat:

Förstår fö inte varför det skulle vara så svårt att kyla ett tangentbord, min 11" Air är i princip bara ett tangentbord

Jag tror alla som hört Air-fläkten gå igång förstår varför. Det är helt enkelt ingen bra idé att bygga in en processor som drar närmare 20 watt i ett tangentbord.

Ursprungligen av Mutant:

Komponenterna för en fullfjädrad dator tar nästan ingen plats alls idag och kan därmed byggas in i nästan vad som helst.

Jepp, så varför ett tangentbord? Med tanke på att man fortfarande behöver en skärm också, och denna erbjuder oändligt bättre möjligheter till vettig kylning, borde man bygga in datorn i skärmen i stället. Även om det kanske är ett svårt koncept att ta in, så föreställer jag mig att denna skärm-dator skulle kunna bli ganska bra.

Ursprungligen av cubeuser_vol2:

Förtydling . jag menar inte formfaktorn jag menar hårdvarans prestanda. Lek med tanken att du skulle sätta ihop ett chip som får lika mycket effekt som dagens macpro. Vad tar en A processor i dag i ström/ ger effekt vs prestanda? Jag tror man kunde få in en helmassa av en A processor innan man nådde de effekterna som dagens macpro nätkort klarar. Så om teoretiskt IOS skulle kunna skalas mot CPU och antal GPU så blir ju både CPU och GPU något ganska kul?

Hm, jag fick just ett déja vu. Problemet är i varje fall att det inte fungerar så. Även om processor A är 1/16 så snabb som processor B så får man inte samma prestanda om man petar in 16 st av processor A.

Grejen är att ARM inte i egentlig mening erbjuder särskilt mycket mer prestanda per watt; de är strömsnåla på grund av minimalism och en förmåga att mycket selektivt stänga av delar av processorn som inte låter sig göras med x86. När det gäller själva siffertuggandet har de knappast någon effektivitetsmässig fördel gentemot Intel, vilket gör att det sammantaget blir en vansinnig idé att göra arbetsstationer med hundratals ARM-kärnor.

Citat:

Dual-core Apple A5X custom-designed, high-performance, low-power system-on-a-chip with quad-core graphics

  • Built-in 42.5-watt-hour rechargeable lithium-polymer battery

  • Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video, or listening

Är siffrorna en indikation hur lite energi som A-Processorn tar?

Indirekt, ja. Viktigt bara att påpeka att vare sig surfa, titta på video eller lyssna på musik är särskilt krävande, och appar som drar mycket processorkraft kan som bekant dra ur batteriet snabbare än så.

Citat:

Det som tar mest energi än ändå skärmen? - det brukar det vara så i mobila plattformar? så hur mycket effekt vid full effekt på en A processor med inbyggd GPU?
[/list]Jag försöker inte övertyga någon bara ge en bild av hur jag tänker som den tok jag är:)

Apple publicerar inte specifikationer på sina processorer, men Tegra 3 drar ca. 1-2 W (och ska visst prestera aningen bättre än en 6 år gammal Core 2 Duo). A5X borde ligga någonstans i det spannet också.

Ursprungligen av reboot81:

-Är jag en orealistisk drömmare?

Jag tycker det låter lite som någon av Negropontes gamla visioner, typ från den där boken han skrev under tidigt 90-tal (being digital? rätt trevlig läsning var det iaf). Nog för att man inte kan bli mer orealistisk drömmare än så, men då är du i bra sällskap iaf

Håller för övrigt med om att det är något som borde gå att lösa på sikt, är ju liksom inte orimligt att en smart pryl man alltid har med sig borde lära sig vad man har för vanor och försöka underlätta för en. Kanske inte till nästa iOS-version bara, med tanke på att Siri fortfarande är halvdöv och mer än bara charmigt autistisk så skulle jag nog gärna se att de fixar den biten innan de börjar pilla med någon annan artificiell intelligens.

Tack för tipset, ska testa! Iofs extremt nöjd med utbudet på sistone, tycker de har spottat upp sig ordentligt senaste månaderna.

Ursprungligen av pmarriott:

Jag använde AirPrint Activator på Snow Leopard men får det inte att funka i Lion.

Är det inte AirPrint Activator som måste vara igång för att det ska fungera fr.o.m. Lion?

Ursprungligen av here4areason:

Är det fler som har samma problem?

Det har hänt mig en gång hittills, den avbröt med 10-30 minuters mellanrum uppspelningen och gick tillbaka till hemskärmen. Verkade som att den helt tappade kontakten med Macen också, för varje gång jag blev utkastad var iTunes-biblioteket borta från fliken "Datorer" under någon sekund.

Jag startade om routern, Macen och ATV:n så var det löst iaf. Inte kommit tillbaka sedan dess. Inte uppdaterat ATV:n på en evighet, så det är väl den enda möjliga felkällan jag kan utesluta. Kör trådlöst.

Bredbandsbolaget 100/100, vidare till två nät:

1: En AirPort Extreme som våra iPhones och iPads kör mot. Även en oftast urkopplad kabel fram till ATV:n.

2: En Linksys E1000 med dd-wrt, som kör VPN mot USA (för att komma åt Netflix). ATV:n kör mot detta nät, även iMacen så att iTunes-biblioteket hamnar på samma nät.

För att se på SVT Play kopplar vi bara in kabeln i ATV:n (så den "flyttar" från USA till Sverige) och kör AirPlay från någon av iPrylarna. Funkar rätt smidigt, även om det känns onödigt att behöva låtsas vara amerikan för att få tillgång till en anständig streamingtjänst.

Ursprungligen av illerG:

Att appar tar noll kraft är BS
både på iPad och iPhone är det märkbart slöare med allt som varit igång.

Vad är märkbart slöare? Tänk på att ta upp minne och utnyttja processor är två ganska olika saker

Ursprungligen av musicG:

Okej tack för tipset!
Jag har hört att vissa reseadaptrar inte alltid fungerar till att ladda datorer, men det kanske bara är en skröna ?

De kan glappa ganska påtagligt, ja. Åtminstone i amerikanska vägguttag.

3GS ska kunna spela upp video via AirPlay (enligt Apple iaf).

Först bör man väl testa att starta om både iPhone och ATV för att utesluta att det är något tillfälligt tuppjuck som ligger bakom. Kolla sedan om det funkar att köra AirPlay från andra program, t.ex. Safari. Om så är fallet kan det vara något fel med iPlayer-appen. En del routrar har QoS-inställningar som funkar dåligt tillsammans med AirPlay och liknande strömmande protokoll, och där finns det ingen riktig universallösning.

Ursprungligen av PeeMaN:

Frågan man lätt ställer sig är vad skillnaden mellan subtitles och CC är...

Closed Captioning är textning för hörselskadade medan subtitles är all annan textning. Ganska onödigt att göra skillnad på dem, om man frågar mig...

De enda appar som kan vara igång i bakgrunden är musikspelare, VoIP-appar och navigationsprogram. Task completion-API:et ger möjlighet för vissa appar att få en tidsfrist på någon minut för att avsluta pågående processer.

Det är undantagen, alla andra appar fimpas i samma ögonblick som man går ur dem. De hålls kvar i fryst tillstånd så länge minnesresurserna tillåter det, men de tar noll processorkraft eftersom de inte är igång. Allt annat som rullar i bakgrunden hör till iOS självt, vilket gör att den här sortens problem i princip alltid är iOS eget fel. Det finns dock många som tror att det funkar som i Android, vilket märks på deras handikappande tvångstankar om att "avsluta" appar efter att de använt dem.