Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Micke Byström
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Utvecklar webbtjänster med Macen, Gör musik, Är social, fixar andras Macar. En stor naturlig del av mitt liv, men försöker dra ned på det nördiga och tekniska så mycket det går och fokusera på att vara produktiv med människor och skapa.
  • Registrerad 2001-05-27
  • Senast aktiv 2020-03-27
  • Antal inlägg 401

Foruminlägg

De senaste inläggen Micke Byström har skrivit i forumet.

Alla jag känner som klipper video på sina books kör så utan problem, men givetvis måste den externa driven kunna leverera över 35Mbit/Sek . Jag har också hört att Powerbok G4 har levererats i någon version med långsam Firewireport. Jag tror att jag postade om det här någonstans förra året.

Citat:

Skapades ursprungligen av: Jürgen B:
I väntan på QuickTime Broadcaster.. vilka andra finns det (främst för o skicka MP3/live till en QTSS) ?

Tänker mest på OSX program (givetvis)..

Sorenson Broadcaster och Audion går bort.. fler alternativ?

Jag har postat en inbjudan till att vara med och porta Livecast från BSD till OS X . Kolla in den och gå med om ni kan tillföra information, kunskaper eller något annat.

Citat:

Skapades ursprungligen av: tott:
Jo, det är klart... Min HD är ju rätt slö, precis som de flesta PBs HDs. Den funkar i alla fall, kanske inte så bra för video?

Men om man testar att den är snabb nog för det man ska göra så borde inte HD´n ha något med saken att göra. Och varför skulle då Powerbook G3 ha snabbare HD än Powerbook G4? Det begriper jag inte.

Dessutom så var det inte min PB som kändes långsam utan en slags konsensus från diverse Usenet grupper som en PB G4 ägande kompis till mig läst om.
"PB G4´ans firewire långsammar än PB G3 dito" var tesen, alltså inget gemensamt.

Citat:

Skapades ursprungligen av: Micke W:
Det verkar vara skillnad mellan de tidiga G4orna och de nya.
Här finns ett hastighetstest:
http://www.barefeats.com/fire17.html

Tack för URL´en.
Jag känner mig dock inte nöjd med att han faktiskt inte testar en annan Powerbook utan säger att G3 och G4 powerböckerna har lika långsamma FW portar. Min källa sa ju att PB G4´an definitivt förvånande nog var långsammare än PB G3, så detta måste testas snarast.
En ägare av PB G4 säger att han har gjort en hel professionell rockvideo enbart på den, så nog verkar video funka. Det kan ju bero på kameran och andra externa saker han har.

Min vän tänkte köra en Pismo och en EzQ Cobra 75 GB via Firewire och koppla sin Sony via HD´n. Det borde väl gå med 35 MB sustained? Eller drar G3 processorn ner hastigheten tro?

Hej på er,

Det verkar som om Powerbook G4ans Firewire port har hastighetsproblem, enligt uppgift från diverse diskussionsforum.
Har någon här märkt att PB G4 är långsammare än t ex iBook och PB G3 maskinerna för video eller ljudöverföring via Firewire?
Om detta problem kan etableras som faktum, vad tror ni om att gå ihop och kräva att Apple följer sin egen standard på 400 mbps? Och/eller löda loss firewirekortet och sätta dit en snabbare variant?

Jag känner flera video och ljudproffs som kommer att börja gråta nu...

Eftersom ASF så vitt jag förstår innehåller en inkapslad AVI så är det obegripligt varför det är så svårt. Någon som kan mer detaljer om detta?

Virtualdub på PC ska klara uppgiften, men jag har inte testat själv. Går nog att köra i VPC men tar säkert en hel del tid och jag betvivlar att det blir speciellt bra. Men kan vara värt ett försök kanske.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: samul:
Jag söker ett program för att kunna mixa ihop låtar (typ fade:a ihop två låtar. Sänka/öka tempo och lite så) och sedan kunna spara det som en låt (mp3 fil eller liknande). Är det någon som vet något program, som de testat och är nöjd med? (till versiontracker hittar jag, men jag vill gärna veta från någon som testat själv

De enda som fungerar i realtid bra, är Ableton Live 1.5.x för både 9 och OS X (läs DJ mixfilen som medföljer) eller kommande Traktor DJ Studio 2.0 för OS X. Det finns också något som heter Ez-mixer som ska vara bra (inte provkört).

Om du bara ska göra Cd´s, så föreslår jag att du skaffar Roxio Jam 5. Du behöver Toast 5 också, om du inte redan har det.

Om du ska köra live inför publik måste du ha ett separat ljudkort, vilket inte alla program stödjer, för att kunna förlyssna. Alternativet är att köra Mono och dela på sterokanalerna och det är ju inte så kul. iMic är ett alternativ som är rätt billigt och som sätts i USBporten.

Disco som nämndes ovan är OK, men man har ingen riktig kontroll om man vill beatmixa.

Sen finns Baytex Party!, Megaseg och ett tiotals andra program, men de är rätt dåliga anser jag, om de inte fixat nyare versioner *rejält*.

Kraven man ska ställa är:
* det ska vara realtid. Allt annat är förkastligt, om man nu inte bara ska bränna en skiva.
* Det ska gå att tempoförändra materialet utan att påverka tonhöjden och med bibehållen eller åtminstone acceptabel ljudkvalitet.
*Förlyssningen ska vara lätt att använda och ska kunna skickas på en egen ljudbuss, separerad från outputbussen.
*Man ska kunna leta fram olika avsnitt snabbt och lätt. Gärna kunna spara startpunkter också.
*Man ska inte behöva förbehandla materialet, utan en helt ny fil, ska fungera omedelbart.
*Programmet ska "svara" mer eller mindre i realtid, på allt som är musikrelaterat.
*man ska kunna lägga till MIDIhårdvara, eller annan hårdvara för att kunna kontrollera programmet.

Sedan får det gärna finnas killfilter för att plocka bort eller lyfta fram instrumentering och effektsendar för att skicka ljudet till vidarebearbetning i andra realtidsprogram.

Få program klarar allt ovanstående, många inget av det.
Jag ska snart betatesta ett program, som jag hoppas klarar alltihop.....

Jamen, det enda sättet att få reda på det, är ju att du tar musik du kan och testar och lyssnar och jämför olika codecs. Det är väl dina öron som ska bli nöjda, eller? Annars testa på en testgrupp.

Citat:

Skapades ursprungligen av: Martin Björnström:
Hmm...detta är knepigt.

Fakta är dock att mer än 50% av våra medlemmar inte har skapat ett inlägg på den tid som vi har varit online.

Det känns onödigt att ha en massa användare registrerade hos oss som ändå inte skapar inlägg. För att läsa behöver man inte vara registrerad...

Vad tycker ni?? Kommentera!

Bortsett från uppmaningen att kommentera, så tycker jag att det var ganska korkat och ogenomtänkt. Varför ska det vara fel att bli medlem och tillbringa ett halvår med att läsa forumen innan man börjar skriva nåt? Vissa kanske behöver den tiden för att mogna.

Det är bättre att bidra till att skapa en bra atmosfär istället, för då vill folk gärna dela med sig av det de tycker. Det funkar faktiskt.

Citat:

Skapades ursprungligen av: Zaphod:

En sak till som inte har med detta att göra, skriv in "man steve jobs" i terminalen [/B]

Vad har detta med vaddå att göra?

"1. Stabilitet, i X så gör det inget att ett program krashar, det drar inte med sig alla andra."
Min OS 9 installation kraschar max en gång i veckan. OS X kraschar också, förvisso av andra anledningar allt annat är skitsnack. "Kernel Panic" heter krascherna i OS X.
"2. Multitrådning, Det är äkta multitrådning i X, om en applikation ska göra något krävande och du inte kan använda det på ett tag, gå till ett annat program. Bara för att ett program är låst är inte alla andra det."
Finder i OS X är f n segt som bara den och multitrådningen fungerar INTE tillfredställande. Jag har fanimej multitaskat sen 68k tiden utan större problem. Bara man hade bra med minne så gick det bra.
"3. Flexibilitet och utmaning, Det finns så otroligt mycket mer man kan göra i X, det handlar bara om en vilja att lära sig. Om man tar sig tiden det tar så kommer man kunna utnyttja datorn på ett mycket effektivare sätt."

Visst finns det mycket man kan göra i OS X som man inte kan göra i OS 9, men försök jobba professionellt med Audio i OS X så får du se vad man INTE kan göra än.

I grund och botten så bytet till OS X att byta en hög problem till andra. 2002 kanske det fungerar som det ska, men om man byter nu ska man definitivt räkna med att dubbelboota till hösten 2002.

Det är förvånande att ingen verkar ha märkt att filkopiering över nätverk är JÄTTESNABBT i OS X. På mina burkar 6 minuter istället för 30 för 600 MB (10 mbit). Är det bara jag, eller vad?

Få se nu...

Emagic Logic
Cubase
Absynth
Reaktor
Reason
Recycle
Pro Tools
Peak
Sparkle
Alla Audio plugins som existerar (400+?)
Dreamweaver
Photoshop
Indesign
Ultimatte Knockout
Style Master
FireWorks
Virtual PC
Fonthanterare, någon vettig typ Fontagent
SMS program, ett bra
Inspiration
Maclink
Palm
Ordboken och andra uppslagsböcker
Timeslice och andra liknande
En bra Explorer
Netscape
En vettig browser vilken som helst
Ipnetmonitor
Macsoup
Objectplant
Scripter
Norton
Disk Warrior
Virex
Mount Everything
Zipit
PGP desktop
Real
Real SERVERS !!!!!
En fungerande Windows Media Player!

Med andra ord: Bara för att du inte saknar nåt på OS X så ska du inte tro att ingen annan gör det.....
Man ersätter inte 12000+ program i ett nafs, det är bara att inse.

i Mac OS X 10.1.5 har jag problem med att Systemet äger filer på Hårddiskar där min Adminanvändare tidigare var ägare. Det går inte att ändra på ens om jag loggar in som root, vilket ju är helt sjukt.
Detta hände efter installation av iTunes 3.01 och jag hade möjligen inte märkt detta om inte Systemet informerat mig om att jag saknade rättigheter där filen med mitt godkännande skulle sparas ner (i iTunes paketet?). Det visade sig att min användare inte ägde iTunes, trots att jag installerade som min användare. Nu lyckades jag ändra detta som root, men inte ägandeskapet till mina icke systemdiskar. Systemskivan försöker jag givetvis inte ändra på.

Måste Systemet äga alla mina diskar? Man tycker att bootskivan kunde räcka...Varför annars kunna ha andra ägare överhuvudtaget?

Jag har dessutom problem med att dela ut mappar som jag själv äger via t ex ftp om Systemet äger hårddisken som de ligger på. Är det verkligen normalt när man har flera diskar? Man kan alltså inte logga in på dem via ftp för att man har fel rättigheter. På skivor som jag äger är det inga problem.

Normalt, tycker jag hade varit att om systemet ägde en skiva, så skulle jag alltid kunna dela ut en mapp som jag själv ägde eller som en grupp har rättigheter till på den skivan.
Den inbyggda brandväggen är avstängd.

Citat:

quote:

Är mina 128Mb i RAM för lite? Det borde räcka för de enkla manövrar jag beskrev ovan även om OSX säkerligen är mer minneskrävande än gamla OS. Men det känns inte kul att det är så i ett helt nytt system på en helt ny dator.

eMac 700
OSX 10.2.1
128Mb RAM

Svar?

Eller tips?

DU behöver minst 384 MB RAM (Nån slags magisk gräns där just nu), helst 512. Det kostar typ några hundrajust nu, så vad har du att skylla på? Förutom att din återförsäljare borde ha sålt på dig 512 istället för att låtsas.

Jag kör 10.2.1 på min Powerbook G3/266 med 128 MB och den är inte speciellt mycket långsammare än din.

ETT TIPS: är att inte köra många program på en gång. Skit i vad Apple säger. Kör så mycket program du har minne för och räcker inte det så köp mer!

Citat:

Skapades ursprungligen av: coach:
Jag sitter hemma med 2 macar och 3 pc´s och ett Telia ADSL modem.
Nu vill jag dela ADSL linan mellan mina datorer, och en av macarna ska agera router. !

Hur får man detta att funka "out of the box" på en OS X burk. OS X klarar väl att spilla över tcp/ip, men hur ställer man in OS X respektive klienterna?

Byt till OS X forumet om du tycker det passar bättre där.