Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Björn Öst

Björn Öst

Medlem
  • Sysselsättning Svårt datorspelsberoende hemmabionörd
  • Registrerad 2003-12-09
  • Senast aktiv 2021-02-08
  • Antal inlägg 524

Foruminlägg

De senaste inläggen Björn Öst har skrivit i forumet.

Hade samma problem här efter senaste systemuppdateringen, vi trodde det var nya luftvärmepumpen som fått fnatt först. Men det var alltså G5:an som lekte reaplan:). En enkel omstart räckte dock för att den skulle uppföra sig igen.

Diadaptern sätts uppepå scannerglaset antar jag, så du måste ändå kånka med hela scannern om du ska ha nytta av det. Än har jag inte sett några flatbäddsscannrar som klarar neg och dia med nån vidare kvalitet. En billig filmscanner är med stor sannolikhet MYCKET bättre.

Det där med 42 vs. 16 bitar färg ska man ta med en nypa salt. Bilderna du får ur scannern är ändå 8 eller max 16 bitar, vilket också är max av vad de flesta redigeringsprogram kan hantera.

Ska du trycka eller köra ut på labb funkar det bara med 8-bitars, vilket i rgb ändå ger16 miljoner färger (om jag inte missminner mig, tror det blir 256 nyanser per kanal så 256x256x256≈16 milj?). 16-bitarsläge är dock bra att ha vid själva bildjusteringen med sitt större tonomfång.

En logo vill du troligen ha i vektorgrafik för att kunna skala upp och ner utan kvalitetsförlust. Du ritar av den antingen i Photoshop med ritstiftet och exporterar sen banor till Illustrator och gör den färdig, eller placerar bilden i Illustrator direkt och ritar av den där.

Ursprungligen av kimrin:

5) I quark kan man ställa in radavståndet som t ex "-1" vilket gör att quark tolkar det som typ "Auto fast minus 1 snäpp" vilket är väldigt praktiskt när man inte är nöjd med det det automatiska radavståndet. går det att göra liknande i InDesign?
Som det är nu har jag flera fonter där det automatiska radavståndet är för sstort, men jag vill kunna gå upp och ner mellan storlekarna och att radavståndet ska följa med - fast som "-1" istället för auto.

Du kan ändra det automatiska radavståndet till nåt annat i din formatmall, sätt den tex på 100% istället för 120 som är default.

Här kan du testa QXP 7 och jämföra själv, betaversion dock så lite optimeringar och buggfixar behövs säkert:
http://www.quark.com/products/xpress/seven/register.cfm

Lättast är att bygga såna i Illustrator, du kan klippa och klistra från Indesign. Men du kan också göra så här: Markera din pratbubbla med vita pilen så du ser själva banan, lägg till punkter enligt min bifogade bild vid de röda pilarna, och dra dessa punkter en i taget till punkten vid den gröna pilen.

Ingen chans att det kommer att funka genom emuleringsläget då?

Ursprungligen av Tangen:

Jag använder - Art Directors toolkit - som verkar fungera bra - men efter denna tråd blir jag lite osäker - kan det vara så att den överstter fel ?

/Tangen

Enligt Johans fina inlägg ovan så använder Toolkitet värden som fanns i Illy 10 och Quark 5.

Testa att tilldela din färgplatta sRGB-profil i PS. Blir det inte bra då så testa att ange din bildskärmsprofil istället, jag misstänker att powerpoint kanske inte hanterar färgprofiler så bra.

OPI är ett sätt för designern att jobba med lågupplösta kopior av bilder och sen byts dessa mot högupplösta vid rippning. Lämna tomt. Använd Press-förinställningen och ändra inget så borde det gå bra.

Frågan är hur de trycker, om det är tryckark som ska vikas så brukar sidantalet behöva vara delbart med 4, men de kanske har funktioner att fylla på med tomma sidor? Så 46 sidor kan bli klurigt. Ska det bara häftas ihop lösblad så funkar det förstås bra ändå.

Senast redigerat 2005-12-13 17:28

Antar att det syftas på eps-bilder som kan sparas med binär- eller asciikodning. Exakt vad som sklijer, annat än att ascii blir lite större och kan ta längre tid att skriva ut, vet jag inte. Kör med tiff istället :).

AVS1 som på bilden är precis vad det står, ett avsnittsprefix. Du kan kalla det tex "Pelle" istället och sen kryssa i "inkludera prefix vid numrering av sidor" så lägger inte bara Indesign till 1, 2, 3 osv utan skriver även automatiskt "Pelle" framför sidnumret.

Du vill alltså att det ska stå sid 1 på sidan 3? Ställ dig på sid 3 och välj "numrering- och avsnittsalternativ i sidpalettens utfällningsmeny och ställ in enligt den bifogade bilden. Normalt är dock att tidningar och även böcker räknar omslagets förstasida som sidan 1.

För att slippa numrering på sid 1 och 2 så shift-kommando-klickar du lättast sidnumren för att frigöra dem från mallsidan och sen tar bort dem, alternativt gör nya mallsidor utan sidnummer.

Lämpligen kör du på 'Press'-förinställningen så finns inga såna inställningar gjorda, annars ser du bara till att inget är ikryssat under fliken 'Skydd'.

Låter som bilderna varit inblandade i transparans och sen förenklats, kan bli många smådelar det. Inget att göra åt dessvärre om du inte kan få tag i originalfilerna.