Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Björn Öst

Björn Öst

Medlem
  • Sysselsättning Svårt datorspelsberoende hemmabionörd
  • Registrerad 2003-12-09
  • Senast aktiv 2021-02-08
  • Antal inlägg 524

Foruminlägg

De senaste inläggen Björn Öst har skrivit i forumet.

Testa att köra enkelradsdisposition istället, som gammal van sidbrytare och quarkare trivs du nog bättre med det.

Det är nog manuellt, tidsödande och hårt arbete som gäller. Det är ju därför vi har så bra betalt :). Du kan ju kolla in: http://www.woodwing.com/smartstyles.htm. Kanske kan hjälpa dig?

CS2 har smartare mappning av wordformat till indesignformat om jag fattat rätt, men jag sitter också kvar på CS1 :/.

Länken ovan visar SmartStyles v4 för CS2, men i deras webbshop finns också version 3 för CS1. Närmare 2000:- kostar det.

Under allmänt i formatmallsinställningen, sätt 'nästa format' i rubrikformatmallen till ett format utan hängande indrag.

Tror "body copy" är det vanligaste, eller bara "body" rätt och slätt.

Inte kikat på CorelDraw sen tidigt 90-tal, men då kunde man åtminstone exportera till de illustratorformat som fanns då så troligen kan ju Corel även läsa åtminstone äldre illy-format. Med Illustrator CS1 kan du exportera ända ned till version 3, se om de kan använda en sån fil och själva spara om den i Corel.

Du måste be dem om ett korr sen, saker kan ju gå snett i konverteringen.

Som filuren skriver så kan det säkert läsa epser med, säkrast dock att exportera till äldre eps-format skulle jag tro.

Nja, även om det är täta dia eller negativ så misstänker jag att längre slutartid en nån sekund knappast behövs. En scanner borde ha svårt att tävla med det... Och med en flatbäddscanner är det mycket tveksamt om kvaliten blir bättre. En riktig filmscanner är det bästa förstås, men långsammare och dyrare.

Cyberphoto hade 2-3 veckor leveranstid, jag beställde ett set till min Canon 350, nyfiken på hur det blir, ju :). Meddelar om det var nåt att ha när den dyker upp. Jag misstänker att det blir svårt att balansera färgerna på ett neg, det är ju inte bara att köra invertera i Photoshop med den oranga filmbasen.

En sån här menar han:
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/soligor/47898.php

Vill du köra strippar behövs ett tillbehör verkar det.

Ursprungligen av Roland:

1)
3) Steg 1 och 2 skulle jag kunna komma förbi om man kunde spara flera .PS-filer (från ett flersidigt dokument) på en gång från InDesign CS2. Typ sid1.ps, sid2.ps etc. Går det?

http://www.sahlenreklam.se/styckvisa_psfiler.zip <---- Jag kör med det scriptet, funkar bra i CS1 i varje fall. Du behöver en print preset definierad med skärmärken och andra inställningar du vill ha i postscriptfilen sen är det bara att köra scriptet. Skriptet är skrivet av en kille vid namn Kari Puikkonen om jag minns rätt.

Testa att lägga typsnitten direkt i mappen fonts i indesign-mappen, altlså inte typsnittsmappen i windowsmappen. Om du inte ser alla vikter, se till att fonten bara finns på ett ställe.

Fasen vet om Windows har stöd för MM-fonter. Men kan ni få fatt i nån med fontographer borde de kunna konvertera några vikter till truetype åt er. Kan finnas andra konverteringsprogram också, googla lite.

Om det är nån tröst får jag det inte heller att funka. I Illustrator funkar det däremot enligt beskrivningen. Du får helt enkelt börja med att dra A så det är till vänster om B innan du justerar, håll ner shift för att inte ändra höjdläge.

Du behöver inte vara orolig för att ändringen ska sparas in i bilden. Låsa i PS tror jag inte du kan, men om du lyckats trassla till banan i Indesign så är det bara att trycka alt-shift-kommando-k och ändra tillbaks till 'photoshopbana' från 'egendefinierad bana'.

Jag har en Epson R300, A4-skrivare med 6 separata färgpatroner som ger mycket bra fotoutskrifter. En finess är också att skriva ut direkt på CD/DVD om man har såna med skrivbart skikt. Jag har den kopplad till PC:n hemma, så har ingen koll på hur den uppför sig med Mac. Inkclub.se säljer lillebror R200 för 1:- om du köper ett set med bläck till den. Den klarar också att skriva direkt på CD.

Om det är enkelt att skriva etiketter är ju svårt att svara på. Jag har gjort egna mallar i Indesign som passar just mina etikettpapper, för mig var det i alla fall enkelt :).

Jämfört med de flesta HP så har Epsonskrivarna dessvärre ganska sunkig pappersmatning, man ställer en bunt i bakkant där de gärna vippar fram över skrivaren på grund för dålig lutning på facket.

Senast redigerat 2006-01-19 10:15

Inga problem här i CS1. Du har klickat i "inkludera instruktionsmarginal" och har arkytan tillräckligt stor för att rymma allt?

Iofs, om du har lagt dit märkena själv på ett malluppslag så finns det ju inget till vänster om högersidan eller till höger om vänstersidan med automatik när du kör ut dem sidvis. Där ligger ju motstående sida.

Tror förresten att 16 vs 48 bitar bara är olika sätt att räkna. 16 bitar per kanal ger ju 48 bitar totalt, men när man vänder sig till hemmamarknaden låter ju 48 bättre än 16 så därför står det 16 på proffscannrarna (proffsen fattar att det är bra ändå) och 48 på maskinerna tänkta för hemmabruk.

16 bitar färg per kanal ger flera miljarder färgnyanser.