Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Samuel K

Samuel K

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Läkare
  • Registrerad 2001-05-18
  • Senast aktiv 2017-02-23
  • Antal inlägg 3870

Foruminlägg

De senaste inläggen Samuel K har skrivit i forumet.

Stämmer bra. Pages för iPad har begränsningen att alla malldokumenten är låsta samt att man inte kan ändra formatmallarna. Det är alltså (än så länge) ett väldigt osjälvständigt program som agerar komplement till Pages för OS X.

Det du behöver göra är alltså att svänga ihop malldokumenten på en dator, och ändra formatmallarna där. Sedan, när du är helt nöjd med hur det ser ut, kan du föra över det till iPaden. Om du kör Word går det bra också, åtminstone så länge du inte trixar med mer avancerade dokumentinställningar som inte funkar i Pages, detsamma gäller OpenOffice.

På fotosidan var det ett tag nästan lika vanligt att "sensor" stavades "censor", som att det stavades rätt. Tyckte alltid det lät ganska kul med inbyggd censor i kameran, tänker att det borde bli många svarta rutor och utsuddade ansikten

Senast redigerat 2011-09-22 18:35
Ursprungligen av Millow:

Nae det är ju sant, ganska billig lösning faktiskt. 1000 kr vs antal timmar och svärande med massa meck.

Funkar mkv 720p klockers på den streamat?

Ja. Hos mig är det iofs vanlig iTunes-streaming + iFlicks i stället, men eftersom konverteringen från mkv till mp4 är icke-destruktiv så borde det inte vara någon skillnad i själva uppspelningen.

Behövs egentligen skydd i tre nivåer - grovskydd som sitter ute vid mätarskåpet, mellanskydd i centralen och finskydd mellan apparaten och uttaget. Som jag förstått så är det i princip ett fullgott skydd, men det är väl ganska sällan man kan få den skyddsnivån.

Annars är ju en UPS en fantastiskt bra investering. Funkar ju dels som finskydd, men framför allt kan det spara rätt mycket merarbete om man garderar sig mot kortare strömavbrott oavsett om det är åska eller klåfingriga hantverkare som är orsaken. APC är trevliga att jobba med, funkar med i princip alla server-OS.

Är väl ganska få instegslasrar man ens kan byta fuser på? Kollade upp hur det såg ut för phasern och där håller fusern för 100 000 sidor, tveksamt om resten av skrivaren lever så länge med tanke på att det numera knappt ens går att byta drivremmar och andra gummidelar. Fast den går att byta såklart.

Ursprungligen av Olav Rust:

förlagan

Citroen Tubic

Från pragmatisk, funktionell folkbilsdesign till överdesignat missfoster på 50 år, inte illa! Citroën har verkligen tappat stilen.

Ursprungligen av jahve:

När det gäller HP så håller jag med Samuel K. Jag tror att gränsen går vid vilket skrivarspråk skrivaren talar. De billigaste skrivarna är ointelligenta, eftersom programvaran som styr skrivaren sitter i själva drivrutinen och inte i skrivarens egna styrkretsar. För dessa skrivare behöver varje modell eller varje modellserie en egen drivrutin. Om drivrutinen inte fungerar så har du en brevpress i plast. Dessa skrivare har av någon ironisk anledning de skakigaste drivrutinerna.

Dyrare modeller har egna styrkretsar som talar vanliga skrivarspråk som PCL eller Postscript. Fördelen här är förmodligen att flera olika skrivare kan styras genom samma drivrutin vilket gör att den drivrutinen också är viktigare - med fler kunder och fler tilldelade ingenjörstimmar.

Det jag tror gör Brother bättre för Mac är att Brother använder sitt skrivarspråk även på lite billigare skrivare vilket gör att de är lättare att skriva drivrutiner för. Det är min teori.

Ungefär så ja, men med HP finns det även bastardvarianter. De allra billigaste skrivarna saknar helt integrerad firmware och då laddas skrivar-firmwaren in i RAM via usb-kabeln vid start, så drivrutinen kör skrivaren helt och hållet. De brukar vara "Windows only" och helt omöjliga att köra via t.ex. CUPS. De billigaste Mac-kompatibla har egen firmware och kan boota sig själva, men drivrutinen sköter fortfarande själva utskriften.

För att slippa otrevliga överraskningar ska man därför läsa specarna noga, särskilt raden "printer language". Står det "host based printing" kan skrivaren degraderas till dörrstopp med nästa OS-uppdatering, är det PCL eller PostScript så är det ganska lugnt. Kan tänka mig att motsvarande gäller för allt som stödjer AirPrint också eftersom det är drivrutinsfritt.

Min OfficeJet 8000 pratar PCL, ovanligt nog för en skrivare för strax över tusenlappen. Bäst är såklart PostScript, men drivrutinen har funkat suveränt hittills och inte ställt till med problem vid systemuppdateringar. Stämmer alltså bra med jahves teori, den tror jag också på

Jag vet faktiskt inte hur det är nuförtiden. På den tiden jag var sysadmin fungerade de bra men var inte alltid som andra barn, inga favoriter alltså men jag stötte aldrig på något som inte gick att ta sig runt.

Däremot stämmer det inte att HP har generellt bra Mac-drivrutiner. Deras billiga laserskrivare ska undvikas rakt av om man vill slippa problem, då är Brother ett bättre val.

Ursprungligen av Korsriddaren:

Inte när det gäller Phaser 6280N. Infon nedan kommer direkt från Xerox hemsida (och har precis köpt en själv).

Tonerkassetter, färg (kapacitet: 2 200 sidor vardera
Tonerkassett, svart (kapacitet: 3 000 sidor

Alltså, den verkar ju hur bra som helst, jag säger inte annat - men det där bekräftar ju snarare min tes om att laser är dyrare. Med lilla tonerkassetten (3000 sidor) är utskriftskostnaden 3 gånger högre jämfört med pigmentbläck, men sjunker till det dubbla om man köper stora tonerkassetten.

Ursprungligen av LCR:

Det jag undrar är detta med kapacitet per tonerkassett. Hur beräknas dessa sidantal?

Det beräknas på 5% täckningsgrad, såvitt jag vet.

Ursprungligen av gotfredsen:

- iPhone 5 home-knappen försvinner och ersätts med en tryckkänslig yta som är bredare än vad home-knappen motsvarar idag. Detta för att skapa en telefon som är så gott som ALL-GLASS-DISPLAY

Nja, den blir nog kvar som vanlig tryckknapp. Kapacitiva knappar är helt jävla värdelösa och hör hemma i dålig sci-fi, vilket Apple förmodligen också insett eftersom de lade ner det helt efter tredje generationens iPod. Jag tror desto mer på ryktena att det blir en vanlig knapp fast med bred tryckkänslig yta.

Ursprungligen av irrelogical:

Jag tror inte att det går, ADC är såvitt jag vet baserat på (digital) DVI, och iBook har bara analog utgång för bild. Det är i så fall om man skaffar en adapter mellan VGA och DVI, men då är det med största sannolikhet billigare att köpa en helt ny skärm med VGA-ingång.

Det stämmer, i princip. Enda undantaget är Apples 17" Studio Display CRT, som är en förvånansvärt vacker dinosaurie som körde ADC men med analog signal. Finns mig veterligt inga adaptrar annat än att köra en mini-VGA till VGA, sedan VGA till DVI-I och sist en DVI-I till ADC-adapter (gah!) - och då kommer det alltså bara att funka med den skärmen, om ens det. Alla andra ADC-skärmar tar ju bara in digital signal, så då funkar det verkligen inte alls.

Ursprungligen av peterwatz:

Hur kan man koppla in en TP skärm till en MacPro inköpt 2010-12?

Kan man inte, man får helt enkelt välja en skärm som inte har en Apple-logga på sig. Har man en Mac Pro inköpt 2012 kopplar man med största sannolikhet in den i Thunderbolt-porten

Inte värre än att lura sjuka människor att vatten är medicin, men bra att det uppmärksammas som det bedrägeri det är. Cyniskt också att sko sig på desperata ungdomar med acne.

Ursprungligen av Cokey:

Ja frågan är ju hur långt den egentligen kan gå innan den tar slut. Jag menar den som programmerat den bör väl ha satt nån gräns liksom?

Det blir nog gränssnittet som sätter den gränsen, för själva tidtagningen är en enkel subtraktion. Typ, låt A vara den tid då vi började, B den tid vi har nu, räkna ut B minus C och rita upp på skärmen. Det är vanliga heltal som har en ganska liberalt ställd bortre gräns.

Min förutsägelse är att den helt enkelt kommer att fylla på med fler decimaler och till sist klippa siffrorna i vänsterkanten, kanske när den kommit över 100 000 timmar. Kan du tänka dig att vänta tio och ett halvt år och återkomma?

Ursprungligen av Album:

Känner mig lite bättre till mods. Men är verkligen writes eller skrivningar att det skulle slita på disken så stor sak i praktiken?

Nä, i genomsnitt inte. Det enda är väl att ingen kan lova att varenda gate i en SSD kommer att hålla för exakt 100 000 omskrivningar, så man kan ha otur precis som med allt annat. Men ska man oroa sig för sånt så är inte en magnetiserad glasskiva som snurrar 7200 varv per minut det bästa receptet för att slippa otrevliga överaskningar heller...